A Nemzeti Színház plakátjai a viszáki Pajta udvarán

Különlegességgel szolgált a márciusi ünnep a Vas megyei Viszákon: a Nemzeti Színház plakátjait a Pajta udvarán mutatták be.

Tíz évvel ezelőtt, 2002 március 15-én nyitotta meg kapuit az új Nemzeti Színház Budapesten. Madách Imre Az ember tragédiája című  művét tűzték műsorra Szikora János rendezésében. Ádámot Szarvas József, Évát Pap Vera, Lucifert Alföldi Róbert játszotta.
- Fantasztikus nap volt, ma is emlékszem minden egyes mozzanatára - mondta a március 15-ei, viszáki ünnepen Szarvas József színművész, a helyi Pajta Színház alapítója-működtetője. - Akkor elhatároztam, hogy minden egyes bemutató plakátját elrakom. Így  lett, s most, a jubileumon az egészet bemutathattam.

Az ünnepen  fővárosi művészek adtak koncertet Erkel, Kacsóh, Hubay műveiből. A Pajta galériában pedig megnyílt Kaiser Ottó fotótárlata.  

pajtaforrás: vasnepe.hu

A megnyitón a vendéglátók hangsúlyozták: bárhol teret nyerhet a kultúra, ha az minőséget hordoz. Kaiser Ottó szerint a viszáki Pajta és az erre felcsatlakozó kulturális-társadalmi háttér  érdekes kísérlet. Sikere esetén a helyi értékeket  gyarapíthatja és egy új szemléletű, nemzeti kulturális hálózatot építhet ki országszerte.
Az udvari plakátok önmagukért beszéltek. Az elmúlt tíz évben az új Nemzeti bemutatta - a többi között - a Tartuffe, a Szigliget, a Holdbéli csónakos, Az ötödik pecsét, a Mester és Margarita, és a Varázsfuvola című műveket. A viszáki Pajta tulajdonos-művésze a legtöbben szerepelt.

forrás: vasnepe.hu

süti beállítások módosítása