Dívák estje a Hadik Kávéházban

Fiatal művésznőket állít a középpontba a Hadik Irodalmi Szalon legújabb eseménye, a Dívák estje. A másfél éve havonta megrendezett Hadik Irodalmi Szalonnak, amelyet Karinthy Frigyes egykori törzshelyén, a Bartók Béla úti Hadik Kávéházban tartanak, ezúttal az irodalomhoz kötődő művésznők - Gordon Eszter fotográfus, Hámori Gabriella színművész, Karafiáth Orsolya költő, író, Tóth Evelin énekesnő és Verebics Kati festőművész - lesznek a vendégei március 21-én.

Az irodalmi szalon alapítója, Juhász Anna elmondta: a találkozók szervezésekor számára elsődleges szempont, hogy vendégei az irodalmat ne önmagában, hanem több művészettel való együttállásban mutassák be. "A Dívák estjére például olyan alkotókat hívtunk meg, akik tehetségesek, gyönyörűek, saját területükön kiemelkedőt alkotnak, s egymás művészetéhez, alkotásaihoz is több szálon kapcsolódnak. Vendégeim sokarcú, megunhatatlan s az irodalomhoz különböző oldalról kötődő alkotók. Öt nő, akik a sztereotípiákat kikerülve beszélnek majd költészetről, irodalomról, saját alkotásukról, arról, hogy mi inspirálja őket és persze barátságukról" - fogalmazott a szervező. Juhász úgy látja, hogy a szalon törzsközönségét a fiatal egyetemistáktól 38-40 éves korig nem csupán a szűken vett kultúrafogyasztó réteg képezi. 

hadik6forrás: litera.hu

 

"Tény, hogy alapvetően az irodalom- és színházszerető emberek kezdték látogatni az estjeinket, de határozott küldetésünk, hogy az irodalom iránt kevéssé fogékony huszonéveseket is megszólítsuk. Mivel egy másik, egészen más arculatú klub szervezésében is részt veszek, mondhatni kultúrmissziót folytatok, nagyon sok fiatal érdeklődését sikerült felkeltenem a szépirodalom iránt. A Dívák estjére ebből a körből eddig nyolcvanan jelezték részvételi szándékukat" - tette hozzá.

forrás. Magyar Hírlap

süti beállítások módosítása