Ó, azok a boldog... - zenés múltidéző az Urániában

Március 25-én, vasárnap egy kis időutazásra csábít mindenkit Józsefváros. Az 1920-as, 30-as éveket idéző két órás rendezvényen a korszak jellegzetes figuráival - a ma már csak filmekből ismert rikkancsokkal, táblás emberekkel, cipőpucolókkal, virágárus lányokkal, kiscselédekkel, és nagykalapos úri dámákkal, vattacukorárusokkal - találkozhatnak az érdeklődők az Uránia Moziban, sőt már a Rákóczi úton is.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház előtt már az utcán felidézik a XX. század elejének hangulatát. Budapest leggyönyörűbb mozijában és környékén szippanthatunk bele a kor kávéházi hangulatába. 11 órától egy színpadi játék keretében megidéznek néhány híres józsefvárosi polgárt, akik betérnek a képzeletbeli Kávéházba, a csetlő-botló Sanyi főpincérhez (Bácsatyai Gergely), és Misihez, a fiatal zongoristához (Bíró Péter).

Itt lesz Tóth Árpád (Szacsvay László), Blaha Lujza (Bencze Ilona), Krúdy Gyula (Albert Péter), és a gyermek József Attila (Vida Peti), de szó kerül Molnár Ferencről, Kosztolányiról, Heltai Jenőről, s a hírességek mellett, számtalan, ma is fellelhető józsefvárosi épületről, helyszínről, a városrész nevezetességeiről.

Az irodalmi keretjáték mellett a korszak vidám jelenetei (Pásztor Erzsi és Nyírő Bea), kupléi, versei, divatbemutatója, operett- és filmrészletei szórakoztató és tanulságos élményt nyújtanak majd a mai Józsefváros múltat szerető polgárainak.
Jozsefvaros_A2Az előadás után az ifjabbakat egy rögtönzött illemtanóra várja, ahol a műsor fellépőinek segítségével sajátíthatják el a kor viselkedési formáit.

A rendezvény zárásaként sétát tehetnek a nézők - idegenvezető segítségével - a Józsefvárosban, a Rákóczi úttól a 32-esek teréig.

Minden program ingyenes!

süti beállítások módosítása