Színészportrék a Rákóczi hídnál: Darvas Iván lemaradt

A Nemzeti Színház és egy grafikai stúdió közös megvalósításában már a Rákóczi híd pesti hídfőjénél láthatók a már elhunyt Nemzet Színésziről készült portrék, azonban Darvas Iván kimaradt a képről - számolt be az ATV.

Egy grafikai stúdió mind a tíz, már elhunyt a Nemzet Színészét szerette volna egy köztéri alkotással megörökíteni. Darvas Iván portréja azonban hiányzik a Rákóczi híd pesti hídfőjénél található kompozícióról. Az ATV közlése szerint annyit megtudtak, hogy ennek nem politikai oka van: a Nemzeti Színház szerint a család kérésére nem került föl Darvas Iván a festményre.

fotok

További fotók, a Szeretlek Magyarország oldalán és a Színház.hu-n is láthatók.

Az eredeti tervek szerint Raksányi Gellért a kép balszélén szerepelt volna, de végül jobbra került, mégpedig azért, mert kiderült: 2013 végén az alagút mellett lebontják a falat és a kép balszéle ennek áldozatul esett volna. „Szerettük volna elkerülni, hogy ebből bonyodalmak legyenek, ezért áttettük balról a jobboldalra” – fogalmazott az ATV-nek Jankovics Barnabás, a kompozíciót kivitelező Suppré-Neopaint képviselője.

Arról, hogy Darvas Iván örökösei nem járultak hozzá a színész megörökítéséhez, azt mondta: „Ez egy abszolút szubjektív döntés volt, ezt tiszteletben tartottuk. […] Teljesen békességben beszéltük meg a dolgot, hogy tetszik nekik a projekt, de vannak bizonyos fenntartásaik és ezért nem szeretnék.”

A kép átadásra hamarosan, a Nemzeti Színház tizedik születésnapján, vasárnap kerül sor.

forrás: atv.hu

süti beállítások módosítása