Két kéz és pár piros labda - Gyerekdarabbal nyit a Monodráma Fesztivál

Március 22. és 27. között rendezi meg a Pinceszínház a VI. Nemzetközi Monodráma Fesztivált. A hazai előadásokon kívül csak itt és most olyan külföldi előadásokat tekinthetnek meg, melyek egyetlen alkalommal mennek. 4 kérdés 4 válasz – gyorsinterjú a VI. Monodráma Fesztivál első előadásának művészével, Eva Kaufmann-nal.

Little_Red_Rolling_Ball_4

 

- Mit gondol a monodráma műfajról?

A mono nem sztereó. A mono csupán két kéz, egy hang, egy test. A mono erős, mert a művész kevesebb eszközökkel hoz létre egy produkciót.

- Hogyan ajánlaná a Kis piros labdát a magyar nézőknek, gyerekeknek?

Csupán két kézzel és pár piros labdával mondok el egy történetet. De ez nem minden. A nézőknek megmozgatom a fantáziáját, a képzelőerejét.

- A Kis piros labdán kívül játszik más monodrámát is?

Igen, a címe Hermann és Hermine. Egy tragikomédia anyáról és fiáról.

- Járt már Magyarországon?

Egyszer és túl rövid ideig. Nagyon örülök, hogy újra jöhetek.

 

Little_Red_Rolling_Ball_1_1

 

 

Little Red Rolling Ball (A kis piros labda)

gyerekelőadás 2-6 éveseknek! Nyelvtudást nem igényel!

Előadás időpont: Március 22. csütörtök, 11.00

Helyszín: Pinceszínház - Klubterem

Előadja: Eva Kaufmann (Németország), Friederike Krahl művészi közreműködésével

 

 

Little_Red_Rolling_Ball_2

 


A darab arról szól, hogy milyen érzés kicsinek és nagynak lenni. Az első lépésekről, ismerkedésről a kicsikkel és nagyokkal, fehér és fekete barátokról, az első meglepetésekről. A felnőtté válásról, változásról, elmúlásról, mindennek az újrakezdéséről.

Történet egy kis piros labdáról, mely állandó változásokkal teli életét éli. Arca is van, és nyugodtan, barátságosan, kíváncsian méreget bennünket. Ez a kis Piros Guruló Labda születése. Egy kézből lesz a kis teste. Apró lábacskái, fekete-fehér lábujjai vannak, és ahogy táncra perdül, mintha egy hangszert hallanánk. Egy másik jelenetben egy hatalmas vörös labdán átrepül a téren, ám a labda hirtelen leereszt, és földet ér előttünk. Kicsiny piros labdák szállnak mögötte: az új társai.

A kis piros labda különös utazásra invitál bennünket, melynek során folyton átalakulnak, és furcsa, lenyűgöző formákat öltenek.

„Kalandos, felfedezésekkel teli utazás. A darab szelíden, ötletesen kalauzol be a kis piros labda világába. Néhány szó, hang, egy kis zene kíséri végig a barátságos arcú, kis piros labda a kalandozásai során...

Little_Red_Rolling_Ball_3

Ez a szemléletes és kreatív produkció kiváló választás a színházzal ismerkedő kisgyerekek számára." (Neues Deutschland, 2007)

Eva Kaufmann 1968-ban született Ausztriában, jelenleg Berlinben él. Pszichológiai tanulmányokat folytatott Bécsben, majd az Ernst Busch Színművészeti Akadémián bábművészetet tanult.

1998-ban Alexandra Kaufmann-nal és Melanie Sowával megalapította a KASOKA csoportot. 2005-ben pedig a Kaufmann & Co-t.

A bábjátszás legkiválóbb rendezőivel dolgozott együtt, többek között Hans-Jochen Menzellel, Francesca Bettinivel, Molnár Gyulával, Pat van Hemelrijkkel, Horst Hawemann-nal és Yehuda Almagorral.

2004 óta tanít az Ernst Busch Akadémián, rendez és bábművészeti workshopokat tart.

 

Honlapja: http://www.kaufmann-co.de

 


Részletes program: www.pinceszinhaz.hu/monodrama

süti beállítások módosítása