Négy új tagja lesz a kaposvári színháznak

Négy új társulati tag érkezik Kaposvárra a következő évadban, tizenegy bemutatóból hat magyar szerző tollából való, rendez Vidnyánszky Attila, és a Hannibál tanár úr című film feldolgozásából ismét lesz ősbemutató. Mindezt Rátóti Zoltán direktor jelentette be a kaposvári Csiky Gergely Színház következő évadjáról tartott szerdai sajtótájékoztatón – számolt be a sonline.hu.

A sonline.hu cikkéből:

Az újonnan szerződik a Csiky Gergely Színházhoz az Új Színház egykori művésze Takács Katalin, aki a Tisztogatás főszerepében ebben az évadban mutatkozott be a kaposvári teátrumban, magáról elmondta, nem tudott azonosulni a volt színházában történt változásokkal. A Kaposvári Egyetemen frissen diplomázó Váncsa Gábor is szerződést kapott, akárcsak a színészházaspár, Mészáros Sára és Hüse Csaba, akik Egerből érkeznek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kocsis Páltól, Rácz Pannitól, Mózes Balázstól és Gulácsi Tamástól megválik Rátóti Zoltán.

foto

A 2012/2013-as évadról szólva az igazgató elmondta, a tavalyi ‘ÚjraTervezést’ most az ‘Újra hat...’ jelmondat követi. Újra hat egyrészt azért, mert két ötelőadásos nagyszínpadi évad után ezúttal ismét hat került színre. Vidnyánszky Attila debreceni direktor, akit a minap neveztek ki az egyetem új színházi intézetének igazgatójává, első rendezésére készül Kaposváron, Vörösmarty Csongor és Tündéjére. Göttinger Pál, aki immár a színház állandó státuszú rendezője, Offenbach Szép Heléna című operettjét és az Othello Gyulaházán című vígjátékot rendezi; Gádor Béla történetét, amiből Zsurzs Éva 1966-os tévéfilmje készült Tasnádi István adaptálja színpadra. Ugyancsak filmfeldolgozás A cigánytábor az égbe megy című zenés ballada, Emil Lotjanu műve alapján viszi színre Szőcs Artúr. A klasszikusok közül az Éjjeli menedékhelyet Valló Péter rendezi. A Hannibál tanár úr című, s a filmből írt drámát Vidovszky György jegyzi majd.

A stúdió négy tervezett előadása közül Petőfi Sándortól a Helység kalapácsát Szabó Máté rendezésében a tervek szerint már a nyáron bemutatják az Ördögkatlan fesztiválon. Bérczes László művészeti vezető Ferenczi György bluesmuzsikustól kért zenét, aki a költő nem egy versét hangszerelte már. Bérczes rendezi McDonaugh Vaknyugat című komédiáját, míg ugyanebben a műfajban Szakonyi Károlytól az Adáshibát mutatják be Funtek Frigyes elképzelései alapján. Váradi R. Szabolcs, a Csiky segédrendezője Népmesék kicsiknek címmel viszi színre egy gyerekelőadást. A nagyszínpadon Szabó Magda Tündérlala című zenés mesejátékát (Egressy Zoltán) Kelemen József rendezi.
A vendégek közül Kovács Lajos is játszik Kaposváron jövőre a Vaknyugatban, míg Spindler Béla ismét visszatér: a Szakonyi-darabban szerepel az egykori kaposvári színész.

Rátóti Zoltán azt is elmondta, a hat nagyszínpadi előadást ebben a nehéz pénzügyi időszakban úgy állítják színre, hogy nem emelnek jegyárat, s a gyermekbérlet ára sem változik.

Mint Bérczes László elmondta, a közönséggel találkozni kell, s fontos a nyitottság. A bérlet egyébként 5310 forinttal olcsóbb, mint a hat nagyelőadás megtekintése jeggyel. A művészeti vezető arról is beszélt, hogy rengeteg munka, és szerénység kell a sikerhez, ami bár nagyon akarják, és mindent megtesznek érte, sosem akkor jön, amikor annyira várják, és talán számítanak is rá.

süti beállítások módosítása