Gáspár Sándor a Nemzetiben folytathatja

Következő évadtól a Nemzeti Színházban fog játszani a jelenleg az Új Színházban fellépő Gáspár Sándor - írja a Blikk.

A Nemzeti Színházban folytatja pályafutását a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Gáspár Sándor a következő színházi szezontól - tudta meg a lap. Megkeresték Gáspár Sándort, aki egyelőre nem erősítette meg a hírt: "Évad végéig az Új Színházhoz köt a szerződésem. A bejelentésnek még nincs itt az ideje. A nyilvánosságra hozásnak pedig van elegánsabb módja is" – nyilatkozta a színművész.

gasparsandor

“Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de nem tudtam, hogy Dörner György milyen ambíciókat táplál az Új Színházat illetően. Sőt, azt gondoltam, hogy a pécsi pályázat után nem nagyon jut eszébe igazgatni. (…) A dolgozat ideológiai, politikai vetületeit most tegyük félre. Ezekről nálam sokkal avatottabban, mélyebben, sokszínűbben tudnak beszélni. Azért tartom gagyinak, mert szakmailag teljességgel hiteltelen. Dörner György felkészületlensége nyilvánvalóvá válik belőle. Az, hogy mégis pályázott csak annak tudható be, hogy politikai támogatást szerzett számára Eperjes, a szándékok pedig idővel önmagukat kezdték el gerjeszteni. Ami elkeserítő számomra az az, hogy Eperjes Károly azt is elfelejtette, többek között, hogy a közösen alapított Kelemen László Színkörünket egyedül Márta István volt hajlandó befogadni 13 évvel ezelőtt Budapesten, és most a saját fészkébe pottyantott egy hatalmasat, most pucolhatjuk magunkról a fekáliát. Ezért felelősséget kell vállalnia” – fogalmazott korábban a Színház.hu-nak adott interjújában Gáspár Sándor, aki a későbbiekben többször is megerősítette, hogy távozásra készül az Új Színházból.

Az én szerződésem július 30.-áig szól. Utána nem szándékozom Dörner György színházában játszani, mert gyengének, komolytalannak és felkészületlennek találom az ő színházról alkotott elképzeléseit. Szomorú, hogy a hatalom érdekében ő most mindenre képes” - mondta.

Forrás: Színház.hu, Blikk

süti beállítások módosítása