Helyreigazítást kérnek az LMP-től Bozsik Yvette-ék

Az LMP szerdán közleményben szólította meg Tarlós István főpolgármestert a Trafó ügyében. A Bozsik Yvette Alapítvány szerint a közleményben félreértelmezések, összemosások és valótlanságok találhatóak. A helyreigazítási kérelmet közöljük.

 

Tisztelt Karácsony Gergely és Somfai Ágnes!

 

A Trafó ügyben kiadott Tarlós Istvánnak szóló sajtóközleményükkel kapcsolatban szeretnénk a következőket megfogalmazni.

 

A közlemény úgy mossa össze Szőcs Géza államtitkár 2011-es tavaszi, a Parlamentben tett - később önmaga által is elismert -, hirtelen ötlettől vezérelt kijelentését és Bozsik Yvette Tarlós István általi kinevezését a Trafó élére, hogy említést sem tesz arról, hogy a kinevezést megelőzte egy pályázati eljárás, amelynek végén a pályázatot elbíráló szakmai bizottság többségi szavazással Bozsik Yvette-et javasolta az intézmény élére.

 

Bozsik Yvette kinevezése ellen egyetlen szakmai szervezet sem tiltakozott, ellenben a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Független Előadóművészek Szövetsége közleményben üdvözölte a kinevezést.

 

A Trafó- Hálózatba kötve konferenciát nem szakmai szervezetek szervezték, hanem civil kezdeményezésre valósult meg. Ezt mindenhol hangsúlyozták is a szervezők. Tehát ez esetben sem áll meg az önök által hangoztatott szakmai szervezetek tiltakozása.

 

Egy Bozsik Yvette-tel készített interjúból kiragadott egy mondat, amire közleményükben hivatkoznak, az interjú kontextusából kiragadva egészen más értelmet nyer, mint amit eredetileg jelentett.

 

Bozsik Yvette, ellenben az önök kijelentésével, nem tartja magát áldozatnak abban az értelemben, ahogy a közlemény próbálja azt sugallni. Semmiféle politikai nyomást nem gyakoroltak rá a pályázatának benyújtásának érdekében. Pályázatát szakmai felkérésre adta be, ahogy ezt többször is nyilatkozta a sajtónak.

 

Nyilatkozatuk utolsó bekezdésének megfogalmazásával, mely súlyosan ferdít, azt állítják, hogy nem volt valódi szakmai döntés Bozsik Yvette kinevezése. Ez pedig nem felel meg a valóságnak.

 

Tisztelettel kérjük, hogy mindezek fényében igazítsák helyre nyilatkozatukat és a valóságnak megfelelő tényekkel vívják meg politikai csatájukat, amelynek nem kívánunk részesei lenni.

 

Bozsik Yvette Alapítvány


2012. március 22.

süti beállítások módosítása