Egy terroristanő gondolkodásmódja - Izraeli darab a Monofesztiválon

Március 24-én,  szombaton 19 órai kezdettel a legnépszerűbb izraeli színésznők egyike Anat Barzilay lép fel a VI. Nemzetközi Monodráma Fesztiválon.

anat_barzilay

Megérkezett a Monofesztiválra a Samira című előadás szereplője,
Anat Barzilay

Ritka és magával ragadó előadás, melyben betekintést nyerhetünk egy terroristanő gondolkodásmódjába.

A színpadon látott, rendkívül feszült, hatvanperces rendőrségi kihallgatás végére remélhetőleg megtudjuk, hogy mi vitte rá a vallásos, törvénytisztelő, ötvenes éveiben járó Samirát, hogy megpróbálja felrobbantani magát egy emberekkel teli kávéházban – mindezt a multimédia eszközeivel.

Vajon Samira mély vallásossága és nacionalista ideológia az oka? Esetleg az, hogy nőként nem részesült túl sok megbecsülésben egy vallásos, patriarchális társadalomban? Vagy talán végzetes „hibát" vétett, és így kellett „vezekelnie" miatta?

A darab komoly kutatómunkán, valamint a Moszaddal és izraeli titkosszolgálati szakértőkkel készült interjúkon alapul. Fiatal korában, sok izraeli lányhoz hasonlóan, maga a szerző és a Samira főszereplője, Anat Barzilay is szolgált az izraeli légierőnél, ám a cselekmény személyesen, nőként és anyaként, nem pedig politikai szinten, zsidó izraeliként érintette meg.

samira

Samira

Előadja: Anat Barzilay / Samira Production (Izrael)

Rendezte: Elinor Agam Ben David

2012. Március 24. szombat, 19.00  - Színházterem

Az előadás időtartama 60 perc

18 éven felülieknek!

Angol nyelvű előadás magyar nyelvű kivetítéssel.

Az előadás létrejöttét támogatta Izrael Állam Nagykövetsége.

forrás: Pinceszínház

süti beállítások módosítása