Nagygazda kalapban - Galkó Balázs negyedik naplóbejegyzése

Galkó Balázs immár negyedik naplóbejegyzését tesszük közzé kérésére. Legutóbb arról számolt be, hogy hívják a Zsolnay Negyedbe József Attilát mondani, de ehhez külön engedélyt kell kérnie a vezetőségtől... Mostani írásából új fejlemények derülnek ki.

A harmadik bejegyzést itt olvashatják.

2012. március 22.

Jóga könyv, reggeli, stb, 11-re megyek a GYEA-ba, megbeszéljük, Király Gáborékkal, mi lesz a föladatom. Jut is eszembe ez-az. Remélem sikerül megcsinálni… Fülig ér a szám.

…Este elmegyek a színházba… Beszélik – folyosói pletyka: Hirtling Pista is elmegy…

- Az első részét Kodolányi Földindulásának már a hét elején a stúdiósokkal együtt láttam… (Tragédia. Poros, avítt, felszínes, ügyetlen, a jelmeztervező Rátkai Erzsi is kiütést kap tőle…) A második rész nem javult… A „nemzeti naturalizmushoz” csak ennyit: Koncz Gábor magyar nagygazda kalapban(!) früstököl… Én, ha bárhová bemegyek, leveszem a ritkán hordott sapkám… Magyar ember kalapban eszik?!? És ez csak a jéghegy csúcsának a csúcsa… Nem részletezem, nem vagyok elfogulatlan, és kritikus sem…

galkobalazs

Dörnerhez lenne nehány szavam:

Gyuri:

Miért fontos neked, hogy engem megfojtani próbálj?

Miért nem akarod, hogy József Attila verseinek hallgatásáért sorba(!) álljanak az emberek? (Csak mert Pécsett lenne, s mert a jóbarátom zenei segítségét kérem hozzá?)

Gondolod, hogy fölöttem anyagi hatalmad megváltoztat engem?

Nem látod, hogy nem tudsz megalázni?

„az utca és a föld fia vagyok…”/J.A./

Én VALÓBAN szabadságharcos vagyok… az alcsúti fenegyerek és szolganépe engem nem tesz rabszolgává…

süti beállítások módosítása