Hamis állításokról - A Táncművészek Szövetsége írt Trafó-ügyben

Újabb nyilatkozat Trafó ügyben a Magyar Táncművészek Szövetségétől. Karácsony Gergely a Kulturális Sajtóbizottság alelnöke és Somfai Ágnes az LMP Fővárosi frakciójának tagja részére.

 

Tisztelt Karácsony Gergely és Somfai Ágnes!

Bozsik Yvette-nek, a Trafó igazgatói posztjáról történő lemondásával kapcsolatban megjelent nyilatkozatukban, olyan megállapítások szerepelnek, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

„Végre szakmai alapon döntsön a főváros a Trafó ügyében!”

Írják a nyilatkozatukban azt állítva ezzel, mintha Bozsik Yvette kinevezése nem szakmai alapon nyugodott volna. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a pályázatokról, a Táncművészeti, a Zeneművészeti és a Színházművészeti Bizottság által delegált szakemberek alkottak véleményt. A többség, Bozsik Yvette kinevezését támogatta.

„A főváros vezetése a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére... Bozsikot nevezte ki az intézmény élére...” olvasható tovább az írásukban.

Ezzel ellentétben, a 2012 Január 17-én, a Magyar Táncművészek Szövetsége egy nyilatkozatot tett közzé, amelyben a következők olvashatóak: „ A Magyar Táncművészek Szövetsége örömmel üdvözli a Fővárosi Önkormányzat döntését, amelynek értelmében Bozsik Yvette Kossuth-díjas, Érdemes művész, táncművész-koreográfus lesz 2012-2017. között a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezető igazgatója.”

Idézet tovább a nyilatkozatból: „Bozsik Yvette szakmai elhivatottsága, hozzáértése, garancia számunkra, hogy ez a kiemelten fontos kortárs művészeti intézmény, vezetésével híven szolgálja a magyar táncművészet érdekeit is.”

Néhány nappal később, hasonló tartalmú nyilatkozatot tett közzé a Független Előadó-művészeti Szövetség Elnöksége is, az alábbiak szerint: „A Magyar Táncművészek Szövetsége üdvözletéhez csatlakozva, gratulálunk két tagtársunknak!

Bozsik Yvette Kossuth-díjas és Érdemes művész, táncművész-koreográfus nyerte el a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői igazgatói posztjára kiírt pályázatot. Az intézmény művészeti vezetője Horváth Csaba Harangozó-díjas táncművész-koreográfus lesz.

A Független Előadó-művészeti Szövetség Elnöksége, ahogy korábban is, úgy tekint a Trafóra, mint a független előadó-művészet egyik kiemelt központjára. Ezért üdvözlendő, hogy a nyertes pályázó legfőbb szándéka ennek a területnek a méltó reprezentációja. Ugyanakkor azt is reméljük, hogy az új vezetőknek sikerül a korábbi években megszokott, magas szakmai színvonalon tartani az intézmény működtetését és nemzetközi reputációját. Ehhez kívánunk jó munkát, eredeti ötleteket, és kitartást!”

A fentiekből egyértelműen kiolvasható, hogy az a megállapításuk mely szerint : „A főváros vezetése a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére... Bozsikot nevezte ki az intézmény élére...” nem felel meg a valóságnak.

Tisztelt Karácsony Gergely és Somfai Ágnes!

Őszintén reméljük, hogy az Önök által írott hamis állítások mögött nem szándékosság, hanem csak információ hiány rejlik!

Reméljük továbbá, hogy a Trafó Kortárs Művészetek Háza új ügyvezetői igazgatói pályázata ügyében, Bozsik Yvette kinevezéséhez hasonlóan, szakmai döntés fog születni a továbbiakban is!

Budapest, 2012. március 23.

A Magyar Táncművészek Szövetsége nevében, üdvözlettel,

Mihályi Gábor

elnök

süti beállítások módosítása