Közel a vég - táncbemutató a MU Színházban

A Lábán Rudolf-díjas City és az idei díjra jelölt Tame Game című előadások után itt a BLOOM! társulatának harmadik munkája: Közel a vég. Bemutató március 30-án és 31-én 20 órakor a MU Színházban.

A BLOOM! legújabb előadásában a társulat a jól ismert és kevésbé ismert hősök és szuperhősök álarcait töri szét. Karakter és előadó, emberi és emberfeletti, valóság és fantázia, szó és mozgás, értés és nem-értés – az ezekkel való játékban a Közel a vég olykor mély, olykor elragadóan könnyed.  Az alkotók közös fantáziálásra hívja a közönséget – talán mindaz, amire vágyunk, valójában karnyújtásnyira van. Az előadás alkotói a szépség, az erő és a hősiesség archetípusait vizsgálják meg, a tökéletesség, a kiválóság kérdéseit feszegetik – mindezt a mozgás és a tánc nyelvén.

A társulatról:

A BLOOM! táncművészek társulása, akik azzal a hittel vágtak neki a munkának, hogy az együttműködés az erőteljes és eleven munkák létrehozásának az alapvető feltétele. A budapesti és londoni székhelyű társulat öt fiatal táncművész együttese: Dányi Viktória (HU), Molnár Csaba (SK), Sebestyén Tímea (HU), Moreno Solinas (IT) és Igor Urzelai (ES).

Az együttes filozófiája szerint az alkotók újraértelmezik a koreográfus és az előadó közötti hierarchiát, így lehelve életet az alkotófolyamatba, amelyben minden művész egyenlő mértékben és felelősséggel vesz részt. Többrétegű előadásaikat más művészeti ágak képviselőinek segítségével hozzák létre – zeneszerzők, díszlet- és jelmeztervezők és fénytervezők segítik munkájukat. A társulat különböző felállásban, éppen az adott munkának megfelelő összetételben dolgozik.

2009-es megalakulása óta BLOOM! két saját előadást hozott létre, City és Tame Game címmel. Mindkét előadás jelentős nemzetközi kortárstánc szervezetek támogatásával jött létre (többek között a Jardin D’Europe, a Nemzeti Kulturális Alap, a Műhely Alapítvány és a Yoekshire Dance). 2011/2012-ben mindkét előadás több rangos nemzetközi fesztiválon és helyszínen vendégszerepel.

2011 elején a BLOOM! elnyerte a 2010-es Lábán Rudolf-díjat, amelyet minden évben egy 13 tánc kritikusból és szakemberből álló zsűri ítél oda két kortárstánc előadásnak. A City az isztambuli iDans fesztiválon elnyerte Prix Jardin D’Europe 2010 díját, amely 2011-ben egy háromhetes rezidencia lehetőséget biztosít a társulatnak Brüsszelben.

image001

BLOOM!

Közel a vég

Alkotó-előadók: Dányi Viktória, Jamila Johnson-Small, Molnár Csaba, Moreno Solinas, Igor Urzelai, Vadas Zsófia Tamara

Zene: Alberto Ruiz Soler

Produkciós vezető: Rácz Anikó

Bemutató: 2012. március 30. 20:00

Helyszín: MU Színház

(1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17.)

süti beállítások módosítása