Bereményi megírná emlékiratait

Emlékiratainak megírását tervezi Bereményi Géza Kossuth-díjas író, rendező, a Thália Színház ügyvezető igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy manapság különösen nagy szükség van a színházra, mert a társadalom működését tükrözi.

beremenyi

Bereményi Géza azt tervezi, hogy megírja az élete történetét. A Kossuth-díjas író, rendező az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: egymásra rakódtak az évtizedek, élete egyre több szereplője meghalt, és úgy érzi, nem semmi az, amit megélt.

Szemléltető ábrává kezdenek válni az átélt tapasztalatok - emelte ki Bereményi Géza, aki hozzátette: tanúja volt a korszakok múlásának, ezek tanulságát akarja papírra vetni.

A Thália Színház ügyvezető igazgatója arról is beszélt, hogy különösen nagy szükség van a színházra, mert a társadalom működését tükrözi. A színház mindent felnagyít és közel hoz, így a társadalmi konfliktusokat is - tette hozzá.

Bereményi Géza szerint a nézők a darabokban még mindig vadásszák a politikai áthallásokat, de a klasszikus darabok tartalmaznak is aktuális áthallásokat.

Forrás: Inforádió

 

süti beállítások módosítása