Malkovich az Új Színházzal viccelődött

Az Új Színház körül kialakult ellentmondásos hangulattal élcelődött vasárnap este John Malkovich - írta a Blikk.

Az Oscar-jelölt világsztár a Pokoli vígjáték című rendhagyó előadásába illesztett be egy rögtönzést, amelyben Jack Unterweger sorozatgyilkos figurájába bújva azt elemezte, miért nem tarthatta „könyvbemutató előadását" az Új Színházban.
Malkovich  végig angolul játszott, a darabot befogadó Vígszínházat Comedy Theaterként, míg az Új Színházat New Theaterként emlegette. A nézők persze azonnal vették a lapot, nagyokat nevettek a színész beszólásain, miközben azon gondolkodtak, vajon honnan ilyen tájékozott az óceán túlpartjáról érkezett művész.

malkovich– Kérdeztem a kiadómat, miért nem mehetek az Új Színházba – mondta Malkovich a 12 nőt bestiálisan legyilkoló Unterweger figurájában. – Mert dekadens vagy. Ettől még mehetnék, de miért nem mehetek? Mert fondorlatos vagy. Jó, ettől még mehetnék, de miért nem mehetek? Mert külföldi vagy!
A közönség itt már nyílt színi tapssal jutalmazta Malkovichot a pontos helyzetértékeléséért. A színész nyilván nem olvasta végig az Új Színházban történt igazgató- és szellemiségváltásról szóló összes híradást, mégis rátapintott a lényegre, miért nem fér bele ő – mármint sorozatgyilkos figurája – az ezentúl már főként a magyarságtudatot erősítő, magyar darabokat játszó színház profiljába.
Persze ez nem jelenti, hogy maga Malkovich valaha is a Paulay Ede utcai színházban akart volna fellépni különleges előadásával. A rögtönzés a magyar nézőknek szólt, úgy tudjuk, bármely országban jár a Pokoli vígjátékkal, mindenhol beilleszt egy a helyi viszonyokra reflektáló részletet.
A fergeteges sikert arató bemutatkozás után a színész a Vígszínház büféjében koccintott a teátrum művészeivel és a meghívott kollégákkal. Németh Kristóf szerint rendkívül közvetlen és érdeklődő volt.

Forrás: Blikk

süti beállítások módosítása