Új művekre adott megbízást a Rajnai Német Opera

Több új mű megírására adott megbízást a két játszóhelyen, Düsseldorfban és Duisburgban működő Rajnai Német Opera. A felkérésnek köszönhetően Anno Schreier, Helmut Oehring és Hauke Berheide egy-egy friss operája kerülhet színre.

Anno Schreiernek a Nobel-díjas José Saramago Vakság című regényéből készült operája, A vakság városa Hamar Zsolt vezényletével Zürichben keltett komoly figyelmet 2011 novemberében. A Rajnai Német Opera számára most Kaspar Brand, a gyilkos címmel egy kilencvenperces kamaraoperát komponált a szerző. 
Június 14-én elsőként ezt az újdonságot mutatja be színház. A szövegkönyvet Edgar Allan Poe-motívumokból Philipp J. Neumann írta, és ő is rendezi a produkciót, amelynek a főhőse egy stresszhelyzetbe került vendéglős.

helmut_oehring

Helmut Oehring

Helmut Oehring alkotása jövő márciusban kerül színre. A kettős Wagner-évfordulóra reflektáló darabban a zeneszerző egy képzeletbeli párbeszédet  kezdeményez A bolygó hollandi című Wagner-opera ürügyén, az örök elvágyódás buktatóiról. 
Helmut Oehring neve a magyar közönség számára is ismerősen csenghet: ő volt tavaly a pannonhalmi Arcus Temporum fesztivál kortárs főszereplője.
A Rajnai Német Opera "házi" zeneszerzője, a duisburgi Hauke Berheide egy gyermekeknek szóló operát tervez, amelyet a Dortmundi Színházzal és a Bonni Operával együtt állítanak színpadra.

forrás: MTI/dpa

süti beállítások módosítása