Kiírták a pályázatot a szombathelyi színházra

A szombathelyi önkormányzat pályázatot írt ki a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, az intézmény jelenlegi vezetője is pályázik. A pályázatok beadási határideje: április 22.

Jordán Tamás szerint Szombathelyen sikeres színházalapítás történt, a társulat nagyon jó formában van, három éve lényegében változatlan összetételű, és jelentős művészeti, szakmai sikereket is fel tud mutatni. Az igazgató a távirati irodának kiemelte nem véletlen, hogy a Szentivánéj című előadással meghívást kaptak a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, a Kis Lord pedig elnyerte a kritikusok díját.

szinhaz

„Nagyon nagy kedvvel folytatnám a munkát, az elmúlt öt évben több szállal is kötődtem a városhoz, családostul itt élek, szombathelyivé váltam, a város vezetésével pedig érzésem szerint harmonikus volt a kapcsolatom, úgyhogy abszolút optimistán nézek a pályázat elé" – nyilatkozta az igazgató.

Lazáry Viktor Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere az MTI-nek elmondta: az önkormányzatnak nem titkolt reménye az, hogy Jordán Tamás mellett lesznek más pályázók is a szombathelyi színház vezetésére. „Szeretnénk minél több koncepciót megismerni a színház működésére vonatkozóan, hogy a pályázatok beérkezését követően a kulturális, valamint a pénzügyi,- jogi- és gazdasági bizottság, illetve az az eseti bizottság, amelyben a fenntartók mellett a szakszervezet és a minisztérium delegáltjai is részt vesznek majd, megalapozott véleményt tudjon alkotni" - fűzte hozzá az alpolgármester. Az önkormányzat képviselőtestülete a májusi hozhat döntést az önkormányzat az igazgató személyéről.

Sajtóhíresztelések szerint a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjának lehetséges pályázójaként felmerült Rudolf Péter, Eperjes Károly és Dömötör Tamás, a teátrum korábbi főrendezőjének neve is. Rudolf Péter cáfolta a hírt a Színház.hu-nak.

süti beállítások módosítása