Kulturális park lesz az Erzsébet téren

Európai színvonalú kulturális parkká változik a budapesti Erzsébet téren a Design Terminál és az Akvárium Klub. Júniusban nyílik meg a Design Terminál B épülete, és az egykori Gödör Klub félbehagyott beruházását is befejezik - számolt be nemrég a Magyar Nemzet.

Meghallgatást tartott a parlament kulturális bizottságának albizottsága amelyik a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok kulturális kormányzatainak esetleges visszaéléseivel foglalkozik. A Jó állam fejlesztési koncepció végrehajtásáért felelős kormánybiztos, Gál András Levente bejelentette: a Design Terminál épületének neve nem változik, továbbra is a magyar formatervezés központja lesz, ám a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vagyonkezelésében lévő kulturális központot üzemeltető nonprofit cég - a Design Terminál Nonprofit Kft. - Forum Hungaricum néven folytatja a munkát. A Forum Hungaricum szélesebb körben fogja népszerűsíteni a magyar kultúra értékeit: lesznek programjai a Balassi-intézetben és a Magyarság Házában is.
Június 1-jén nyílik meg az Erzsébet téri Design Terminál B épülete, amely egy étteremnek ad helyet. Az egykori Gödör, ma Akvárium Klub félbehagyott beruházása 2013 nyarára fejeződhet be. Az Akvárium -1. szintjén egy ötszáz főt befogadószínházterem, egy nagyobb előadóterem, konyha, valamint egy ezer négyzetméter alapterületű kulturális tér jön létre. A kormánybiztos a korábbi sajtópolémiákra utalva megjegyezte: a klub működtetését a Design Terminál Nonprofit Kft. nem kiszervezte, hanem visszavette. 

Erzsebet-terforrás: images.google.com

Utóbbi hasznosságáról beszélt a cég ügyvezetője, Englert Róbert az albizottság ülésén: a Design Terminál és az Akvárium programjai így egymást erősíthetik, az egykori, szétszabdalt üzemeltetési feltételek között működő Erzsébet téri kulturális centrum ekként válhat európai színvonalú kulturális parkká. 

információ: Magyar Nemzet

süti beállítások módosítása