Bábu fesztivál a Budapest Bábszínházban

A három kismalac, az Alice Csodaországban és A székely menyecske meg az ördög című előadások is szerepelnek az idei Bábu fesztiválon, amely április 19. és 21. között zajlik a Budapest Bábszínházban.

A harmadik alkalommal megrendezett bábfesztivál nyitódarabja április 19-én, csütörtökön délután az Alice Csodaországban lesz Závory Andrea előadásában. Lewis Carroll álomvilága, többek között a fehér Nyuszi, a Hernyó, a Homár és a Szív Királynő Novák János rendezésében kel életre.
    

Az Alice-adaptációt a Bábakalács Bábszínház Porondon a bolondom című produkciója követi, amelyet 4 éven felülieknek ajánlanak, és amelyet Szluka Judit ad elő. "A századelő hangulatát idéző, a burleszkfilmek és vásári játékok hagyományait ötvöző előadásban a báb és mozgatója együtt, egymással játszik, és közösen alkalmaz többféle bábozási technikát" - írják a Budapest Bábszínház MTI-hez eljuttatott ajánlójában.
    

Este Lénárt András kelti életre a légies Balerinát, a fürge Bohócot és a kecses Hableányt a Stop című előadásban, majd a Con Anima című darabban egy magányos lélek útkeresését jeleníti meg.
 Április 20-án, pénteken délelőtt A három kismalac történetét mutatja be a Ziránó Színház és Varga Péter drótos marionettbábok segítségével és üde zenei kísérettel. Az érdeklődők 15 órától Dus Polett előadásában tekinthetik meg az Esőkirály és a szépséges Jázminvirág című mesét, amely szerelemi történet és teremtésmítosz is egyben. A fesztivál második napját egy felnőtteknek szóló darab, a Re: Hamlet című, egyszemélyes, szöveg nélküli előadás zárja, melyben Sarkadi Bence marionettművész játszik, és amelyet Szigeti Balázs rendezett.
    

Április 21-én, szombaton délelőtt Fabók Mancsi Bábszínháza és Fabók Marianna várja a közönséget A székely menyecske meg az ördög című előadással. A mese fonalát ördögszállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság és lakodalom ékesítik.
    

Az Árgyélus Színház Az élet és a halál vize című műsorában - amely a fesztivál záró előadása lesz - egy palóc népmese szereplői mutatkoznak be, közöttük Jankó királyfi és Tündérszép Ilona. A mesét Écsi Gyöngyi játssza, Kováts Marcell pedig a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg: a tekerőlanttól kezdve a furulyákon át a dudáig.

süti beállítások módosítása