Bál a Savoyban - utoljára ma este

Búcsúzik a Bál a Savoyban előadása és csapata! Április 3-án a produkció utoljára tekinthető meg, ugyanis a 4-ei jegyek is ekkorra érvényesek.

Ábrahám Pál operettje, a Bál a Savoyban világhódító útja 1932. december 23-án, Berlinben indult. Az ősbemutatón maga a szerző vezényelt. Három szenzációs magyar művész: Alpár Gitta, Bársony Rózsi, és Dénes Oszkár játszották a főszerepeket. A sikert követően gyors egymásutánban műsorra tűzték Európa csaknem valamennyi fővárosában Londontól Bécsig és Athénig.

savoy1

Történet

Ábrahám Pál méltán világhírű operettje a felső tízezer köreiben játszódik.

Most érkezik haza - ki tudja miért, egy év hosszúra nyúlt - nászútjáról a Fabulas házaspár. Henry, a gazdag, jóképű, fiatal diplomata és felesége, a gyönyörű Madeleine. Álompár, álomházasság. Kezdődhetnek a - szintén álomszép - hétköznapok. Csakhogy ekkor közbeszól az ifjú férj kissé viharos múltja. Egy titkos üzenet, egy visszautasíthatatlan vacsorameghívás, egy kitöltetlen csekk...

Az egész mögött álnéven a híres revüsztár, Tangolita áll, aki érthető módon nem lelkesedik egykori szeretője házasságáért. Viszont egy feleséget magára hagyni a nászút utáni első napon, pláne egy nőügy miatt, az álmoskönyv szerint nem szerencsés. Henry szorult helyzetében barátját, Musztafát, a török követség attaséját hívja fel. Együtt találnak ki egy mesét a helyzet megoldására. Hogy a történet tovább bonyolódjon, megérkezik Amerikából Daisy Parker, Madeleine unokahúga is, aki szintén nem az, akinek első látásra tűnik... A be nem váltott ígéretek a Savoy nagyszabású bálján teljesülhetnek egy sejtelmes szeparéban. Ahol a tervekkel ellentétben Madeleine és Daisy is megjelenik. Méghozzá igen kockázatos álruhában...

savoy2

Darabtemetés

A Budapesti Operettszínház Raktárszínházának intim terében ezúttal a színház legfiatalabb művészei játszották három évadon át a legendás szerepeket. Revü-operett stúdió térben, egy szál zongorával - nagy sikerrel.

Az április 3-i darabtemetésen az eddigi összes szereplő jelen lesz, s a másnapra, 4-ére szóló belépők is ekkorra érvényesek (a szerdai előadás technikai okok miatt marad el) - vagy április 11-ig visszaválthatók a Színház Jegypénztárában vagy Szervezési és Közönségkapcsolati Irodájában.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása