POSZT 2012 - Kisorsolták a közönségzsűri tagjait

Unikális helyszínnel bővülve, biztos pénzügyi háttérrel vágnak neki a XII. Pécsi Országos Színházi Találkozónak – jelentették be az esemény pécsi sajtótájékoztatóján. Egyúttal kisorsolták a fesztivál közönségzsűrijének tagjait.

Stenczer Béla, a POSZT ügyvezető igazgatója elmondta: a tulajdonosi szerkezetváltozással gazdagodott a program, hiszen a Magyar Színházi Társaság mellett a Magyar Teátrumi Társaság is birtokosa lett a fesztiválnak, új ötleteket is hozva a programsorba.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere szerint az 1895-ben felhúzott Pécsi Nemzeti Színház igazi otthona volt eddig is a POSZT-nak, s ez így lesz idén is, de új helyszínekkel is bővült. A találkozó léte azt is bizonyítja, hogy a kulturális ipar megteremtésének gondolata egyfajta siker. Hangsúlyozta: a találkozóra a város 75 millió forintot biztosít, s ugyanennyit ad a kormányzat is.

foto2Márta István és Stenczer Béla

Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezető igazgatója szerint az idei programban rendkívül értékes produkciók szerepelnek, a fővárosi színházak mellett a vidéki teátrumok is hasonló számban jelennek majd meg.

A mustra zsűrijébe három-három tagot delegál a két színházi társaság, valamint egy külföldi ítész is dolgozik majd.

A sajtótájékoztatón sorsolták ki a közönségzsűri tagjait: a szerencsések között van dr. Szolcsányi Jánosné Judit (Pécs), Nyíriné Kőhalmi Klára (Pécs) és Bruder Erzsébet (Boda).

A poszt.hu-n húsvét után teszik közzé a pontos rendezvénysort.

süti beállítások módosítása