Miskolcra szerződik Kocsis Pál

A miskolci színházhoz szerződik Kocsis Pál Jászai-díjas kaposvári színművész. Erről nyilatkozott a sonline.hu-nak.

A színész közölte: azért kell távoznia, mert megszűntették határozott idejű szerződését. “Rátóti Zoltán nem egy konfliktuskereső vezető, nem is nagyon voltak összeütközéseink. Az alkotómunka körülményei romlottak el számomra. Az oda nem figyelés, a nemtörődés fájt. És ennek hangot is adtam. Az első rendezésem, a Színházi bestiák idején is éreztem munkát nehezítő körülményeket. A főpróbát, pedig ez nagyon régi hagyomány Kaposváron, nem engedték megnézni a társulatnak, a nagyszínpadon éppen akkor próba volt. Talán ez volt az első jel” – fogalmazott Kocsis Pál, aki arról számolt be, a Színházi bestiák Tóth Eleonóra színésznő betegsége miatt nem ért meg sok előadást.

kocsispal

“A többiek kérték, beugrással mehessen tovább a stúdióelőadás, volt szabad színésznő, és időnk is. De a vezetés a rendező, vagyis az én megkérdezésem nélkül döntött, és ezt telefonon közölte. Ez is nemtörődés” – vélte Kocsis Pál.

A lap idézi a 7óra7 cikkét, (amelyet a Színház.hu-nak tulajdonít), miszerint “a szerződésbontás abba a képbe jól beleillik, amely a színház korábbi, Babarczy és Znamenák igazgatása alatt létrejött, Mohácsi rendezéseivel fémjelzett stílussal igyekszik határozottan szakítani”. Ennek kapcsán Kocsis elmondta: “Ebben van igazság. Más az ízlésünk, mást gondolunk az alkotói munkáról, amitől persze még lehetnénk közös társulat tagjai. Az, hogy már nem leszünk, a véleményem szerint nem szakmai döntés, hanem a direktor személyes döntése volt”.

süti beállítások módosítása