24 órás versfolyam a Jókai Színházzal

Április 10-én és 11-én 24 órás versmondásra hív mindenkit a Békéscsabai Jókai Színház a Költészet Napja alkalmából. Sportolók, táncművészek, színművészek, pedagógusok csatlakoztak a kezdeményezéshez, így minden félórában egy közéleti szereplő közreműködésével indul a verselés.

A Költészet Napja alkalmából mindenki versel az Ibsen-ház udvarán: színművész, sportoló, festő- és képzőművész, író, költő, politikus, közéleti szereplő, pedagógus, táncművész, újságíró, egyházi méltóság, Békéscsaba és Békés megye lakosai az óvodástól a nyugdíjasig, az irodalom, a költészet, a színház barátai.

Versfesztiválra várnak minden költészetet kedvelőt, versbarátot április 10-én 12 órától az Ibsen-ház udvarára, a szarvasi Cervinus Teátrummal közösen 24 órás versfolyamra hívják az érdeklődőket két helyszínen, Békéscsabán és Szarvason.

Minden félórában a város egyik közméltóságának, valamint a Jókai Színház egyik művészének vezetésével indul a verselés, mely április 11-én, József Attila születésének napján, 12 órakor egy közös versmondással ér véget.

versfolyam

Április 10-én 11.45-kor ünnepélyes megnyitóval indul a versfolyam, melyben Fekete Péter direktor ismerteti az Ibsen-ház udvarának tavaszi és nyári programjait is, valamint az egyfelvonásos drámapályázat eredményhirdetésére is sor kerül, hivatalosan is bejelentik, hogy a beérkező 175 pályamunkából melyik az a tizenkettő, amelyet felolvasó színházi keretek között megismerhet a közönség. Amennyiben az időjárási viszonyok nem engedik meg a szabadtéri versmondást, az eseményt a Jókai Szalonban rendezik meg a szervezők.

süti beállítások módosítása