Költözik a kecskeméti kamaraszínház

A kecskeméti közgyűlés múlt csütörtökön megszavazta a volt Városi mozival kapcsolatos terveket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: az új elképzelések szerint ide költözne a Kelemen László Kamaraszínház és a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a 13 éve üresen álló épület felújítása után. Teljes tetőcserére, elektromos és épületgépészeti rekonstrukcióra, új nyílászárókra, belső burkolatokra, a külső homlokzat és a nézőtéri széksorok felújítására lenne szükség. Mindennek összköltségét nettó 250 millió forintra becsülik. A város hazai és uniós pályázati forrásokat keres. 

varosiHa ilyenek nem lesznek, az önkormányzat mérlegelni fogja egy esetleges hitelfelvétel lehetőségét is. Zombor Gábor kecskeméti polgármester a képviselő-testület ülésén elmondta: április 30-áig van lehetősége az önkormányzatnak egy pályázat benyújtására. A város ezenfelül megvizsgálja, hogy a Katona József Színház TAO-támogatásokból származó bevétele milyen fejlesztéseknek lehet a forrása. A kamaraszínház előadóterme a mozi régi nézőtere lenne, az első széksorokon alakítanának ki egy színpadot. 
A hangszergyűjteményt pedig a volt stúdiómoziban és a vetítőteremben állítanák ki. A testületi ülésen elhangzott: az egykori filmszínházban felléphetnének zenekarok, de tarthatnának itt ifjúsági és gyerekprogramokat, civilszervezetek rendezvényeit is. A közgyűlés csütörtökön egyelőre annyit szavazott meg, hogy keresik a forrásokat a tervekre, valamint az önkormányzat a jelenleg használaton kívül álló épületet ingyenesen, határozatlan időre használatba adja a Katona József Színház részére a kamaraszínház elhelyezése érdekében. A város ezenkívül vállalta, hogy a felújítást követően a régi moziban térítésmentes elhelyezést biztosít a hangszergyűjteménynek - ugyancsak határozatlan időre.

Forrás: baon.hu

süti beállítások módosítása