Plácido Domingo ma veheti át Pécs kulturális nagydíját

Plácido Domingo operaénekes csütörtökön veheti át Valenciában Pécs kulturális nagydíját, amelyet 2011 elején ítélt neki a baranyai megyeszékhely közgyűlése.

Hoppál Péter, a pécsi önkormányzat kulturális bizottságának fideszes elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: a kitüntetéssel járó oklevelet és a Zsolnayeozin alkotást Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere adja át a világhírű spanyol tenornak a művész valenciai operaházban tervezett esti fellépését követően.
A bizottsági elnök felidézte, hogy a tavaly január végén alapított díjat Pécs azoknak adományozza, akik életükkel, munkájukkal, tehetségükkel kiemelkedően járulnak hozzá a város szellemi és kulturális gyarapodásához. Plácido Domingo kitüntetéséről már tavaly februárban döntöttek, a díj átadását eddig a tenor elfoglaltságai és korábbi betegsége akadályozta meg.

domingo Hoppál Péter az operaénekest méltatva elmondta, hogy két alkalommal, Domingo 2008-ban és 2009-ben is fellépett Pécsen, a legutóbbi koncertjét megelőzően pedig a baranyai megyeszékhely adott otthont az általa alapított Operalia nemzetközi operaénekes-verseny elő- és középdöntőinek.
A politikus hangsúlyozta: Plácido Domingo azzal, hogy elvállalta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program fővédnöki tisztét, "vitte a város kulturális üzenetét", ezzel pedig jelentősen hozzájárult Pécs és rendezvényei népszerűsítéséhez.

süti beállítások módosítása