Túsztárgyaló a Nordoston

A budapesti Katona József Színház Nordost című, május 3-i előadása után az előadás szereplői és Végh József kriminálpszcihológus, volt túsztárgyaló tart közönségtalálkozót. Az érdeklődők az előadásban láthatóhoz hasonló, valamint a hétköznapi túszhelyzetekről kérdezhetik a színésznőket és a szakembert.

A darab a 2002 októberi moszkvai túszdrámát dolgozza fel, amikor 42 csecsen terrorista elfoglalta a Dubrovka Színházat, és a Nordost című musical éppen futó előadását félbeszakítva 850 embert ejtettek túszul. A terroristák követelése az orosz csapatok Csecsenföldről történő teljes kivonása volt; a háromnapos túszdráma végül 130 ember halálával végződött. Bodnár Erika, Fullajtár Andrea és Pálmai Anna, a túszdrámában részt vevő három női figura, a csecsen terrorista, a mentésben segédkező orvos és a színházban rekedt egyik túsz történetét elevenítik meg.

A május 3-i előadás az idei Pszinapszis, Budapesti Pszichológia Napok ajánlott programja. A rendezvény résztvevői így 25 % kedvezménnyel, 2900 forint helyett 2175 forintért vásárolhatnak páros belépőt, az első 10 vásárló pedig 50 % kedvezményben részesül.

süti beállítások módosítása