Egerben is lesz Játék a kastélyban

Finisben Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című vígjátékának próbái a Gárdonyi Géza Színházban.

– Fergeteges, elegáns vígjátékról van szó, ami igazi csemege színésznek és nézőnek egyaránt. Egyfajta játék a játékban, színház a színházban, nagyszerű poentírozási technikával. A hálás szerepek igazi sikert ígérnek, azon leszünk, hogy beteljesítsük mindezt – fogalmaz Blaskó Balázs színidirektor.

A teátrum igazgatója, tekintettel a színház anyagi helyzetére, beugróként, tiszteletdíj nélkül vállalta a darab rendezését. A zenei válogatásban Aldobolyi Nagy György zeneszerző nyújt ingyenes segítséget. A hétszereplős színmű teljes díszletét a kecskeméti Katona József Színház térítésmentesen bocsájtja rendelkezésre, a jelmezeket pedig nagyrészt a meglévő jelmeztárból válogatják, s alakítják át – a költségeket ily módon minimálisra csökkentik.

Előadás ismertető:
Játék a játékban, játék a kastélyban. A leleményes színpadi szerző, leleményes színpadi szerzőket hoz nehéz helyzetbe, akik színpadi érzéküknek köszönhetően mentik meg a valóságot a látszat tragédiájától. De fogalmazhatnánk úgy is, a valóságban kibontakozó tragédiát megelőzik a látszat komédiájával. Ilyet csak Molnár tud színpadon. Meg az élet, amikor jól belekeveredünk saját életünkbe és nem sejtjük a kibontakozást. Próbáljuk meg újra lejátszani konfliktusainkat és rögtön komédiába fullad minden bánatunk. Ezt teszi velünk Molnár Ferenc is és mi csak fulladozunk… a nevetéstől.
n_blaskoBlaskó Balázs (forrás: gardonyiszinhaz.hu)
Molnár Ferenc

JÁTÉK A KASTÉLYBAN
vígjáték
Turai    Kelemen Csaba
Gál    Tunyogi Péter
Ádám    Ozsgyáni Mihály
Annie    Kascsák Dóra
Almády    Vókó János
A lakáj    Tóth Levente
Titkár    Reiter Zoltán
Díszlettervező: Mira János
Jelmeztervező: Molnár Gabriella
Ügyelő: Ludányi Andrea
Súgó: Szecskó Andrea
Rendezőasszisztens: Ivády Erika
Rendező: Blaskó Balázs
Bemutató: 2012. április 20. 19:00 Gárdonyi Géza Színház Eger

süti beállítások módosítása