Foci, szerelem, rock and roll - Aranycsapat a győri színházban

Az Aranycsapat című musicalt április 14-én mutatták be a Győri Nemzeti Színházban. "A szerelem, foci és a rock’n’roll nevében íródott darab nem csak felhőtlen kikapcsolódást biztosít nézőinek, hanem a legendás Aranycsapat dicső múltja is feltárul előttük" - ajánlják a produkciót az alkotók.

„Az angolok egy hétre jöttek, de 7-1-re mentek” – korabeli pesti vicc 1954-ből.

 

Darabtörténet

Az Aranycsapat című musical 1954-ben a Népstadionban az angol-magyar mérkőzéssel kezdődik. A kifutó mellett három öregember üldögél pontosan ott, ahol 1954-ben a híres meccsen. Ekkor még fiatalok voltak, szerelmesek, és azt hitték, hogy még azon a nyáron világbajnokok lehetnek. Azóta eltelt jó ötven év. A fiatalság, a szerelem elmúlt, a magyar foci reményei pedig elszálltak. A három barát rendületlenül hiszi, hogy a sok veszteségért az élet egyszer még kárpótolja őket. Az emlékek szárnyán visszarepülnek az időben, és újraélik kamaszkoruk legszebb pillanatait. Foci, szerelem és rock and roll, zenés történelmi emlékezés Méhes László rendezésében, Fenyő Miklós főszereplésével.

aranycsapatAz 50-es évekbeli Aranycsapat

Színészek a darabról

Egy fiatal 18 éves fiút játszom, egy szerelmes srácot, úgyhogy remélem, hogy egy új oldalamat tudom majd bemutatni a szombati premieren. A darabbal nem először találkozom, Szegeden már játszottuk közel ötvenszer, óriási sikerrel, így remélem itt Győrben is hosszú szériát fog megélni. Bár még van munkánk vele bőven, azért a főpróbahét végén biztosan teljesen összeáll a kép” – mondta Járai Máté a győr.hír24.hu-nak, aki ezúttal Stopli bőrébe bújt bele.

A zenés produkció a színészek részéről is nagy odafigyelést és rengeteg tanulást igényelt, ami elsősorban a fülbemászó dallamoknak köszönhető. „Nehéz rock and rollt énekelni, arról nem is beszélve, hogy nekem kicsit musicalesebb a hangom, de az én dalom különösen izgalmas, mert egy lassú muzsikáról van szó. Meglátjuk mi lesz a végeredmény. Remélem nagy siker!” – hangsúlyozta Mózes Anita, színésznő.

Meghívták az Aranycsapat tagjait

A legendás magyar Aranycsapat sikereit senkinek nem kell bemutatni, Győrben is volt azonban „kis aranycsapat”. A Rába ETO az 1981/ 82-es bajnokságban több mint 100 gólt rúgott, végül magabiztosan végzett az első helyen. A következő szezonban pedig megvédte bajnoki címét, ami addig vidéki csapatnak soha nem sikerült. Verebes József szerződtetésével a klub egyik legfényesebb időszaka vette kezdetét. Győrött újra megteltek a lelátók, húszezernél is többen jártak a mérkőzésekre. A játékosoknak, vezetőknek, szurkolóknak egyaránt felejthetetlen hónapok, évek voltak ezek.

A kultúra és a sport összefonódásának nevében, az Aranycsapat című musical premier előadására meghívást kaptak a legendás Aranycsapat élő tagjai, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, illetve az Aranycsapat sportkommentátora, Szepesi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség tagjai, az 1963. évi és az 1981/82., 1982/83. évi Rába ETO bajnokcsapata.

aranycsapat_plakat

Fenyő Miklós - Tasnádi István:

Aranycsapat

musical két részben

Stopli Bácsi - Áts Gyula      Elegáns úr - Maszlay István

Kalap - Szilágyi István     Szpíker - Fenyő Miklós

Stopli - Járai Máté     Angyal Gyuri - Nagy Balázs

Olállá - Töreky Zsuzsa     Winkler Zsóf i- Kiss Tünde

Winkler Mari - Mózes Anita     Cicero - Klinga Péter

Karaj - Venczel-Kovács Zoltán      Putyi - Fejszés Attila

Unokaöccs - Jáger András    Munkácsy/Komáromy - Forgács Péter

Csapos - Koppány Zoltán     Fodrász - Pörneczi Attila

Díszlet: Csík György     Jelmez: Horváth Kata

Koreográfus: Fekete Miklós     Korrepetítor: Horváth Márta

Súgó: Vlasics Rita     Ügyelő: Pásztor Gábor

Rendezőasszisztens: Kertes Anna    Rendező: Méhes László

Bemutató: 2012. április 14. 19:00

Forrás: Színház.hu, gyor.hir24.hu

süti beállítások módosítása