Galkó Balázs: megélhetési pofabefogás zajlik

Galkó Balázs arról számolt be a Vasárnapi Híreknek, hogy nem nagyon mehet be az Új Színházba, a belépőjét is elvették, bár még ott dolgozik.

A kérdésre, létezik-e harcos kenyérgyáva úgy felelt: “Én igaziból tényleg kenyérgyáva vagyok, mivel a két nagy fiam mellett egy öt- és egy hatéves kisgyerekem is van. Kötelességem, hogy elmenjek vadászni, elkapjam a tyúk nyakát, mint Vuk, és hazavigyem. A színház a tyúk nyaka, és nem szabad kiengednem a fogam közül. Így leszek tyúkbátor, igen ezek a jó szavak: kenyérgyáva és tyúkbátor. A történések formálnak ilyenné. Hogy az Új Színház, ami mulató volt egykor, az lesz megint elég gyorsan. A tizenvalahány tagból már elment Pokorny Lia, Takács Kati, Hirtling István, Gáspár Sándor, Száraz Dénes, Eperjes Károly” – fogalmazott a lapnak a színész, aki szerint megélhetési pofabefogás zajlik.

galkoGalkó Balázs a Varázshegyben

“Megélhetési pofabefogás zajlik. Az Új Színházban a portás nem merte elmondani, hogy mit mondtak neki az igazgatóságon, miért nem engednek engem be. „Retteg a szegénytől a gazdag / s a gazdagtól fél a szegény. / Fortélyos félelem igazgat / minket s nem csalóka remény.” (József Attila: Hazám)” – tette hozzá Galkó Balázs, aki jelenleg kap fizetést és munkát is az Új Színházban, hiszen négy darabban is játszik (Fösvény, Virágoskert, Don Car­los, Varázshegy), egyelőre határozatlan idejű szerződéssel.

Így történhetett, hogy igazgatója, Dörner György, nem engedte el a szokásos, 15 órás, Költészet napi József Attila-szavalásra. “A Költészet Napján fel kellett lépnem a színházban Dinnyés Józseffel, akitől bocsánatot kértem, mert nem akartam ebbe őt belerángatni, Dörnerék „tették bele”. A kezdéskor két néző volt és a nézőtéri jegyszedő, meg a ruhatáros. Az igazgató úr sem volt ott, mert „mint a gróf, tán éppen agarász”, a komáromi művelődési házban adta elő önálló estjét” – nyilatkozta Galkó Balázs.

Forrás és folytatás: Vasárnapi Hírek

süti beállítások módosítása