A "Carlos-ügy" útra kel - Előbemutató és Szabadakadémia a Maladypénél

Május 20-án este fél 7-kor tartja a Don Carlos/Egmont című darab előbemutatóját a Maladype Színház.

A Maladype Bázison, polgári környezetben életre kelteni Don Carlos és Egmont történetét, színészeknek, dramaturgnak, tervezőnek és rendezőnek nem kisebb kihívást jelent, mint megvalósítani a „minimalista monumentalizmus” szokatlan műfaját. Figyelembe véve a különleges játszóhely adottságait, tervezett előadásaink az individuum és hatalom „intim”, emberi és mindennapi kapcsolatát szeretnék hangsúlyozni, a megszokottól eltérő színészi és rendezői megoldásokkal. A rendhagyó, kettős előadás mindkét drámában szereplő, közös alakja, Alba herceg, aki a kegyetlen, a változást nem tűrő, a hatalmat minden áron megkaparintani és megtartani szándékozó személyiségével mindkét főhős (Don Carlos és Egmont) végzetét okozza.

Szabad Akadémia áprilisban - a "Carlos-ügy" útra kel

Rendhagyó programmal várja az évad utolsó Szabad Akadémiáján az érdeklődőket a Maladype Színház. A „Carlos-ügy” fedőnevet viselő projekt első állomását jelentő Don Carlos/Egmont nyílt próbáján vehetnek részt azok az érdeklődők, akik április 22-én, vasárnap ellátogatnak a Maladype Bázisra. A Szabad Akadémián résztvevők megismerhetik azt a próbafolyamatot, mely a Maladypére jellemző sajátos munkamódszerrel készíti elő a jövő évadban bemutatandó „Carlos-ügy” című előadás végső formáját. A nyílt próbán résztvevők betekintést nyerhetnek az alkotói folyamat jelenlegi munkálataiba, és –ahogy ezt a Maladype társulatától már megszokhatták–, jelenlétükkel maguk is alakíthatják.

A Don Carlos/Egmont nyílt próbája 2012. április 22-én, vasárnap, 14.00-től 18.00-ig tart. Kérjük, hogy részvételüket a befogadó tér szűkössége miatt (maximum 55 fő) előzetesen/minél előbb jelezzék. Elérhetőség: maladype@maladype.hu, vagy 70/ 326 8108 (SMS-ben is lehet).

maladype_logo

Maladype Társulat

Don Carlos/Egmont

Játsszák:

Blasek Gyöngyi, Lendváczky Zoltán, Keszég László, Kuna Károly, Orosz Ákos, Tankó Erika, Varga Gabriella
Rendező:

Balázs Zoltán

Előbemutató:

2012. május 20. 18:30

További előadások:

2012. május 22., 26., 27. 18:30

Helyszín:

Maladype Bázis
1088 Mikszáth tér 2.

süti beállítások módosítása