Április 27-én temetik Moldován Stefániát

Pénteken 14 óra 15 perctől vehetnek rokonai, tisztelői végső búcsút a Farkasréti-temető Makovecz-termében az április 12-én 82 éves korában elhunyt Moldován Stefánia operaénekesnőtől, a Liszt-díjas drámai szoprántól - közölte a Magyar Állami Operaház sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Moldován Stefánia nyugalomba vonulásáig a magyar operajátszás egyik vezető szopránja volt. Sajóudvarhelyen született 1931. augusztus 24-én. 1948-1953 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanulója volt Sipos Jenő tanítványaként. Pályáját az Operaház énekkarában kezdte.  
1954-ben Mimiként debütált Puccini Bohéméletében a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol 1954-1961 között társulati tag volt. 1961-től a budapesti operaház magánénekeseként alakította drámai szerepek sorát. 

moldovan Elsősorban Verdi-hősnők megformálásával ért el kiemelkedő sikereket, de repertoárján szerepeltek a Mozart- és Puccini-operák szoprán szerepei is. Rendszeresen fellépett a nemzetközi hangverseny- és operaszínpadokon. Leonórát énekelte Beethoven Fideliójában és az opera Leonóra című ősváltozatában is. Számos lemezfelvétel közreműködője volt. Leghíresebb alakításai közé tartozott Erkel Bánk bánjának Melindája.

süti beállítások módosítása