Családi musical ősbemutató a Magyar Színházban

Április 20-21-én tartják a Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai című családi musical ősbemutatóját a Magyar Színházban.

A szeretet, barátság és hűség témakörére épülő előadást Miklós Tibor rendezi, aki Mark Twain regényeit felhasználva, Tóth Péter zeneszerzővel karöltve írta meg a darabot. A Tom Sawyer, a Huckleberry Finn kalandjai, valamint a Tom Sawyer, a detektív című Twain-regényekből született családi musicalt énekbeszédek, énekes beszédek alkotják, a próza kevésbé hangsúlyos az előadásban.

TomSawyer_F

Ahogy a „családi musical” megnevezés is sugallja, a Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek tartogat mondanivalót. A gyerekek és szüleik együtt izgulhatnak a sötét bűnügyek megoldásáért, szemük előtt bontakozik ki az első, tiszta szerelem, és részesei lehetnek Tom, Huck és kamasz társaik felhőtlen bolondozásának – mindezt humorral, fantasztikus zenével és tehetséges fiatal színészekkel a Magyar Színház, a Rock Színház Alapítvány és a Pesti Magyar Színiakadémia közös produkciójában.

süti beállítások módosítása