Marilyn Manson Dóm téri opera-jelmezt ihletett

A megcsalt asszony vérbő ellenfél, a bohócok mentesek minden romantikus máztól Gyarmathy Ágnes jelmeztervei alapján. A Dóm téri Parasztbecsület és Bajazzók egyfelvonásos opera kosztümjeibe is csempésztek némi csavart a rendezővel. Az egyik ruhát pedig egyenesen a botrányhős Marilyn Manson figurája ihlette.

Modern felfogásban kerülnek színre a Kerényi Miklós Gábor rendező által „vágyoperák” fantázia-alcímmel megnevezett egyfelvonásosok, a Parasztbecsület és a Bajazzók a Szegedi Szabadtéri Játékokon júliusban. Ez tükröződik a Gyarmathy Ágnes által megálmodott ruhákon is.

Ahogyan a tervezőnő fogalmaz: az egyik legérdekesebb elem a Parasztbecsületről alkotott felfogásukban, hogy Lolát képzelik el hidegebb, kék színűnek, Santuzzát pedig egy igazán vérbő, erős asszonynak, aki nem egy legyőzött nő, hanem egyenlő ellenfele Lolának. „Vörös az én Santuzzám, bíbor, bordó és egy kicsit áttetsző” – festi le egy művész érzékletességével kedves nőalakja látványát a tervező.

manson

A Bajazzók világába is vittek némi csavaros változatosságot Kero®-val. „Nagyon ellenszenves számunkra az édes-giccses, pomponos, nagy galléros, romantikus bohóc-világ. Az én fejemben a bohóc sokkal inkább a Cirque du Soleil világára emlékeztet.”

Nedda például inkább egy légtornászra hajaz az elképzelések szerint, mintsem egy szokványos colombinára. Canio, a bajazzó jelmeze – melyről Gyarmathy Santuzza öltözéke mellett a legnagyobb lelkesedéssel beszél – fehér és fekete rongydarabkákból lesz összevarrva. Az egyik jelmezt pedig egyenesen a botrányhős zenész, Marilyn Manson korántsem mindennapi figurája ihlette, ahogyan arról a jelmeztervek tanúskodnak.

süti beállítások módosítása