4 nap alatt 10 milliós fejlesztést tettek a Karinthy Színházban

Jelentős technikai fejlesztés zajlott le a Karinthy Színházban. A részben uniós támogatásnak köszönhetően a nézők mostantól még színvonalasabb körülmények között élvezhetik az előadásokat.

Az idén 30 éves teátrum jelentős, 10 millió forint értékű eszközberuházást és fejlesztést hajtott végre az év elején. A több mint 3,5 milliós támogatottságú projektet rekordidő alatt, mindössze 4 nap alatt vitték véghez a szakemberek. Ennek keretében teljesen megújult a színház világítási parkja, új lámpákkal, fényszabályozó egységekkel, színváltókkal, nagyteljesítményű ködgéppel, valamint számtalan egyéb kiegészítővel lett gazdagabb a színház. A további működést szintén új hang, valamint ügyelőrendszer segíti.

A mostani fejlesztés a színház elmúlt 30 évének legjelentősebb beruházásának minősül, és jó alapot teremt, hogy a jövőben is színvonalas előadásokkal örvendeztesse meg nézőit.

karinthy_szinhaz_logo_s

A Karinthy Színház Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátruma. Működésének 30. évfordulóját egyetlen magánszínház sem érte meg korábban, hiszen Bárdos Artúr legendás színháza is csak 27 esztendőt üzemelt magánkézben. 
A háború utáni első magánszínház még Hököm Színpad néven alakult 1982-ben, a homlokzatra csak később merte kiírni családnevét a színház vezetője, Karinthy Márton. Az idei évadot szeptemberben Csurka István egy régebbi tragikomédiája, az Eredeti helyszín nyitotta Böhm György rendezésében. Október végén Fodor László vígjátékát, A templom egerét tűzte műsorra a színház, a darabot Karinthy Márton állította színpadra. 
A színház decemberben tartotta 100. premierjét, a jubileumi bemutató Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című műve alapján készült. Januárban pedig krimit láthatott a közönség: Robert Thomas Szegény Dániel című darabját mutatták be. A Tom Sawyer kalandjai című Mark Twain-klasszikus premierjét márciusban tartották.

süti beállítások módosítása