Különleges könyvbemutató lesz a Stúdió K-ban

Különleges könyvbemutatóra várja a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján, csütörtökön a csíkszeredai Bookart Kiadó a közönséget: a Stúdió K Színházzal közös rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a kiadó új, Svájci írók című sorozatával és láthatják a Szüleink szexuális neurózisai című svájci drámát is.

A Stúdió K Színház idén egy estére a könyvfesztivál egyik programjának helyszíne lesz: a Bookart Kiadó itt mutatja be idén tavasszal útjára indított sorozatának első darabjait.
A hiánypótló sorozat célja a legjelentősebb kortárs svájci - német, olasz és francia nyelvű - irodalom bemutatása a magyar közönségnek. A sorozatot kilenc kötetesre tervezik, amelyből most az első három mutatkozik be: Urs Widmer A kék szifon (Kurdi Imre fordításában), Piero Bianconi Családfa (Lukácsi Margit fordításában) és Gerhard Meier Holtak szigete (Bán Zoltán András fordításában) - közölte Hajdú Farkas-Zoltán, a sorozat szerkesztője.
Az idén még további két kötetet szeretnének megjelentetni a Svájci írók sorozatban, amelynek különlegessége, hogy mentora Werner Morlang svájci irodalomtörténész, a 20. századi és a kortárs svájci irodalom avatott ismerője.

bookart

A Stúdió K Színházban megtartott, felolvasással és beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót követően a közönség Lukas Bärfuss Szüleink szexuális neurózisai című darabját láthatja. A Stúdió K művészeinek közreműködésével zajló est moderátora Nádori Lídia, a beszélgetésen Hajdú Farkas-Zoltán, valamint Kurdi Imre és Lukácsi Margit fordító is részt vesz. A regényekből Fodor Tamás olvas fel részleteket.
Lukas Bärfuss Szüleink szexuális neurózisai avagy Dora élettörténete  című műve "színházi lányregény csak felnőtteknek". A darabot Perczel Enikő fordította, az előadást Sopsits Árpád rendezte. A svájci író darabja egyszerre érzelmes és elgondolkodtató. Fekete humora önkéntelen. Abból adódik, hogy a félkész felnőtt Dora története görbe tükre a kész felnőtt világénak - olvasható az előadás ismertetőjében.

szuleink A könyvfesztivál keretében az Országos Idegennyelvű Könyvtárban pénteken este 6 órakor a Svájc Magyarországi Nagykövetségével és a ProHelvetia Alapítvánnyal közös rendezvényen is bemutatkozik a Bookart Kiadó és most induló könyvsorozata, a Svájci írók. Ezen a napon a könyvfesztivál központi helyszínén, a budapesti Millenáris parkban is szó lesz a svájci regények magyar nyelvű kiadásáról, a ProHelvetia Alapítvány és a Bookart Kiadó közös projektjéről.

süti beállítások módosítása