Sepsiszentgyörgyön játszik az Orlai Produkció

Erdély egyik legrégibb és legnagyobb városnapján, a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon láthatja a határon túli közönség az Orlai Produkció két előadását, A Bandy-lányokat és az Esőembert.

Székelyföld egyik legjelentősebb kulturális eseményén a zenei és egyéb kulturális programok mellett idén Budapestről az Orlai Produkció előadásait nézhetik meg az érdeklődők. Először a Kulka János és Nagy Ervin főszereplésével, Anger Zsolt rendezésében játszott Esőember lesz látható, április 22-én, vasárnap, a Tamási Áron Színház nagytermében. A klasszikus mozi Dan Gordon által készített színpadi adaptációját követően – amely alig egy év alatt ünnepelhette 100. előadását a magyarországi színpadokon – másnap, április 23-án, hétfőn, ugyancsak a Tamási Áron Színházban Hernádi Judit és Udvaros Dorottya zenés játékát, A Bandy-lányokat tekinthetik meg az érdeklődők – Parti Nagy Lajos színművét Ascher Tamás állította színpadra.

Bandy_lnyok_93Fotók: Kállai-Tóth Anett

Ahogy a Szent György Napok programigazgatója, Dancs Zsolt fogalmazott A Bandy-lányokkal kapcsolatban a márciusi sajtótájékoztatón: „Ezek a művészek közel 40 éve vannak a pályán, és még sosem mutattak be egyetlen darabot sem Székelyföldön. Ezért külön büszkék vagyunk arra, hogy először a Szent György Napok keretében látogatnak el hozzánk”.

Orlai Tibor, az előadások producere így fogalmaz: „Mindig nagy izgalom, amikor egy előadással utazunk, hiszen minden helyszín és minden közönség más. A mostani alkalom azonban, ha lehet, még különlegesebb, mint a többi, ugyanis most az erdélyi magyar közönség végre a saját lakóhelyén láthatja ezeket a különleges és szórakoztató előadásokat.”

Esember_34

Az Esőember és A Bandy-lányok is két-két alkalommal, délután és este lesz látható a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon.

A Sepsiszentgyörgyi napok linkje: http://www.szentgyorgynapok.sepsiszentgyorgyinfo.ro

süti beállítások módosítása