Gálaműsor Szolnokon - 100 éves a színház

Nagyszabású programsorozattal - gálaműsorral, filmvetítéssel, kiállítással és bolhapiaccal - ünneplik meg a szolnoki Szigligeti Színház épületének 100. születésnapját; a május 15-iki gálát a helyi televízió élőben közvetíti.

szolnokiszinhaz

A tervek szerint május 14-én a legsikeresebb előadásokat a filmvásznon idézik fel, így a többek között a Liliomfi, Az angyalok nem sírnak, a Bánk bán, a Hol a pénz?, valamint A tanítónő című produkciókat lehet emlékeztetőül megtekinteni - mondta el Bor Zoltán produkciós igazgató a teátrum pénteki beharangozó sajtótájékoztatóján.
Emellett szintén múltidézőként láthatók majd az épület eredeti falának, díszeinek részletei. Bolhapiacot nyitnak, ahol színházi ereklyéket, régi hangoskönyveket és műsorfüzeteket vásárolhatnak a rajongók. A színház melletti Angyali boltban pedig a vállalkozó kedvűek jelmezekbe öltözhetnek és fotókon örökíthetik meg magukat.
A május 15-én tartandó gálaesten a színház szinte minden tagja színre lép, így többek között Balázs Péter igazgató, Barabás Botond, Bot Gábor, Császár Gyöngyi, Dósa Mátyás, Kertész Marcella, Lugosi Claudia, Molnár László és sokan mások.
"Ezt a gálaműsort a Szolnok Televízió élőben közvetíti és a nézőket már a kamerapróbára várják, hogy a kulisszák mögött tanúi legyenek annak, hogy rövid idő alatt miként lehet gálát készíteni" - jelezte Bor Zoltán.
A színház produkciós igazgatója egy különleges programra is felhívta a figyelmet: május 14-én délután 16 órakor minden érdeklődőt várnak a Tiszai Hajósok terére, a híd lábához, azt azonban, hogy ott mi várható, nem árulta el.
A Szigligeti Színház épületét Spiegel Frigyes és Englerth Károly budapesti műépítészek tervezték, Bede Antal szolnoki építész vezetésével építették föl, a házat 1912. április 20-án avatták. Az épület többször felújításra szorult, például 1944-ben, amikor Szolnokot szőnyegbombázás érte, a színház gyakorlatilag tető nélkül maradt. 1989-ben műszaki állaga miatt életveszélyessé nyilvánították, ezután teljesen felújították, átalakították. A belsőleg és külsőleg átépített, a kor követelményeinek megfelelő új színház 1991 óta fogadja a nézőket.

Itt a részletes program:

Nagysikerű előadásaink filmvásznon:

10 óra - Stúdiószínpad-   Liliomfi

11 óra - Szín-Mű-Hely-  Az angyalok nem sírnak

13 óra - Stúdiószínpad-   Bánk-Bán

15 óra - Stúdiószínpad-   Hol a pénz?

16 óra-  Szín-Mű-Hely-  A tanítónő

Egész nap:

-„Bolhapiac”- „színházi túrkáló”

- Fotózás színházi jelmezekben- Helyszín: Angyali bolt

15 óra- Nagyszínpad- 1☺☺ éves a Szigligeti Színház –Nyugdíjas előadás

19 óra- Nagyszínpad-  1☺☺ éves a Szigligeti Színház –GÁLAMŰSOR

A Gálaműsorban közreműködnek:

Balázs Péter, Barabás Botond, Bor Panka, Bot Gábor, Császár Gyöngyi,

Dósa Mátyás, Gombos Judit, Harna Péter, Horváth Gábor, Kertész Marcella, Lőrincz Judit, Lugosi Claudia, Molnár Nikolett, Molnár László,

Ónodi Gábor, Petridisz Hrisztosz, Radó Denise, Zelei Gábor

Valamint: a Bartók Béla kamarakórus, és férfikar

süti beállítások módosítása