KERO® rendez a Miskolci Operafesztiválon

Június 8-án kezdődik a Miskolci Operafesztivál, ahol ezúttal Puccini lesz Bartók „partnere". Kerényi Miklós Gábor - KERO® a Bohém Casting című opera-musicalt rendezi a fesztiválon, amit június 9-én mutatnak be Miskolcon.

A Miskolci Operafesztiválról:

Az opera legyen mindenki számára elérhető! Ezt a célt tűzte ki Kesselyák Gergely, a Miskolci Operafesztivál 2011 őszén kinevezett régi-új igazgatója. Véleménye szerint az operát ki kell vinni az utcákra, terekre, az emberek közé, hogy ízleljék meg varázsát és tapasztalják meg, hogy az opera nem egy elitista műfaj, igenis lehet dúdolni, együtt énekelni az előadókkal, zenekarral.

A rendezvény már rég kinőtte a Miskolci Nemzeti Színház falait és már a programjainak többek közt a miskolci Művészetek Háza, a Jégcsarnok, a Miskolci Egyetem és megannyi intézmény, vallási épület, sőt az aggteleki cseppkőbarlang is helyet ad.

Persze a helyszínek számának növekedésével a repertoár is kibővült. Természetesen a fő hangsúlyt az opera kapja, de e mellett, koncertek, kórusestek, gyermekprogramok sőt a könnyűzene is színesíti a gazdag programkínálat garantálva, hogy mindenki füle 'jól lakjon'.

Egy biztos, igényes programokra mindig is lesz kereslet, épp ezért Miskolc városának – amely a fesztivál ideje alatt külön fesztiválvillamost is üzemeltet – egyik legjelentősebb eseménye szeretettel vár mindenkit az opera és a kamarazene egyik legrangosabb hazai ünnepére, a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválra.

Miskolci02

A Bohém Casting-ról:

A Miskolci Operafesztivál felkérésére Zsoldos Béla és Müller Péter Sziámi átiratában elkészül Giacomo Puccini Bohémélet című operájának opera-musical változata. Ebben az újszerű megfogalmazásban fiatalos, látványos és friss élményt hoznak létre az alkotók.

A kibővített, „modernizált" hangszerelés biztosíték arra, hogy a mai kor zenei nyelvén is bemutathassuk ezt a klasszikus történetet. Ezzel az előadással megvalósul a fesztivál azon célja, hogy a fiatalokat megnyerje az opera, mint elő műfaj számára. A produkcióban a Budapesti Operettszínház fiatal művészei is fellépnek.

Bohém Casting

Puccini–Zsoldos–Giacosa–Müller

Magyar szöveg: Müller Péter Sziámi

Libretto: Kerényi Miklós Gábor

Dramaturg: Anger Ferenc

Hangszerelés: Zsoldos Béla

Közreműködik: Miskolci Nemzeti Színház zenekara

Vezényel: Kovács László

Rendező: KERO®

Jegyár: 3.500 Ft, 2.900 Ft, 1.500 Ft

A Miskolci Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciója.

süti beállítások módosítása