"Legbelül bakancsos rocker vagyok" - Für Anikó újra koncertezik

A Nőstény álom és a Kitalált világ című lemezeinek anyagából Für Anikó április 26-án ad koncertet a New Orleans Music Pubban.

A színésznő első lemeze 2006-ban, a második 2010-ben jelent meg, mindkét album szövegét Bereményi Géza, zenéjét Hrutka Róbert jegyzi. Legutóbb tavaly szeptember elején, az Örkény-kertben hallhattuk a dalokat élőben. 

Villáminterjú Für Anikóval:

Egy ideig az Örkény repertoárján volt mindkét koncerted, aztán ritkultak az élő fellépések. Miért?

Für Anikó: Hat zenészt és engem kellene összeegyeztetni. Ez szinte fizikai képtelenség. Volt, hogy arra kértek, menjek csak három zenésszel, de én ezt nem szerettem volna. Egyrészt azért, mert mi együtt vagyunk egy csapat. Miért hagynék ki bárkit is? És miért éppen őt? Másrészt ha egyetlen hangszer is hiányzik, már nem úgy szólnak a dalok, ahogy Hrutka Róbert csodálatosan megírta és hangszerelte őket.

furancsa

Így viszont nem áll fönn annak a veszélye, hogy kijössz a gyakorlatból? Mintha egy előadást félévente csak egyszer játszanál…

Für Anikó: Jaj, nem! Sőt, így jobb is, mert nem válik a koncertezés rutinná. Szinte minden fellépés olyan, mintha premierem lenne. A dalokkal nincs gond, biztos alapokon állnak. Csak rá kell őket tenni a zene repülőszőnyegére, és már mehetnek is.

Csak a két lemez anyagát játsszátok a koncerten, vagy készültek új dalok?

Für Anikó: Nagyjából ugyanaz lesz a műsor, mint ami az Örkény-kertben volt. A két lemez dalai kitesznek egy rendes koncertet. Mindenféle hangulatot szeretnék behozni, boldogságot, meghittséget, elvágyódást, kíváncsiságot… És persze most is jönnek az elmaradhatatlan „zúzós” dalok. A szívem mélyén bakancsos rocker vagyok, nagyon élvezem, hogy ezt néha kiadhatom magamból.

Ezt annak idején az MTV Icon sorozatában a Tankcsapda koncerten is megmutattad. Hogyan fogadja ezt az oldalad a közönség?

Für Anikó: Úgy látom, bírják… Most már azért elég sokan ismerik a dalokat. Ősszel az Örkény-kertben a koncert második felét végigtáncolta egy kemény mag. Olyan érzésem volt, mintha egy rock bulin lennék. Borzasztóan örülök, hogy a New Orleans helyet ad ennek a koncertnek. Először fogok fellépni olyan helyen, ami nem színházi közeg, hanem kimondottan koncertekre szakosodott. Tehát nem biztos, hogy csak oly emberek fognak ülni a közönségben, akik színházból ismernek vagy szeretnek. Úgyhogy most át kell ugranom egy lécet. De nagyon jó kezekben vagyok, ilyen zenészek mellett maximális biztonságban érzem magam.

süti beállítások módosítása