A komáromi színház Budapestre érkezik

Május elején két előadással vendégszerepel Budapesten a Komáromi Jókai Színház. Május 3-án délután a Szegény Dzsoni és Árnika, május 4-én pedig a Caligula helytartója jön a József Attila Színházba.

A József Attila Színház a 2011/2012-es színházi évadban sorozatszerűen mutatta be a külhoni magyar színtársulatok figyelemre méltó előadásait. E sorozatot zárja ebben az évadban a Komáromi Jókai Színház társulatának két vendégjátéka május elején.

szegeny_dzsoni

Lázár Ervin legendás meséje szegény Dzsoniról és Árnikáról, a bölcs Östör király lányáról szól. A történetben a főszereplőknek meg kell harcolniuk boldogságukért. Útjuk során azonban nem segítséget kapnak, hanem ők maguk lesznek hasznára Ipi-Apacs rablóvezérnek és bandájának, az önsajnálatba menekülő, folyton megsértődő Rézbányai Győzőnek, a tizenkét testvérnek, végül pedig a Százarcú Boszorkánynak és áldozatainak.

Az előadást Laboda Kornél m.v. rendezte, a főbb szerepekben: Mokos Attila, Szabó Viktor m.v., Tar Renáta, Szabó Szvrcsek Anita, Majorfalvi Bálint, Olasz István

caligula

A huszadik századi magyar drámaírás egyik kiemelkedő alkotásában, Székely János Caligulájában Petronius, Caligula szíriai helytartója azt a parancsot kapja, hogy állíttassa fel a császár aranyszobrát a zsidók jeruzsálemi templomában. A császár parancsát lehetetlen nem teljesíteni. A zsidó Barakiás szerint viszont teljesíteni lehetetlen. A darab olyan általános érvényű morális kérdéseket feszeget, hogy aktualitásából megírása óta sem veszített. Hiszen létezik hatalom és a hatalomnak kiszolgáltatott ember…

Az előadást Béres Attila m.v. rendezte, a főbb szerepeket Tóth Tibor, Mokos Attila, Papp Zoltán m.v. és Fabó Tibor alakítják.

süti beállítások módosítása