Háy János és Lovasi András Kecskemétre érkezik

Irodalom, rock"n"roll, fiatalság. Ez lesz a téma a Háy János író és Lovasi András rockzenész beszélgetős estjén csütörtökön, a kecskeméti Kerámia Stúdióban. Zenés színdarabjukból - melynek címe A kéz - katonás diák színjátszók idéznek.

kez

A beszélgetés moderátora Füzi László, a Forrás főszerkesztője, egyben a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek igazgatója lesz. Mindkét vonatkozás lényeges: a Forrás áprilisi száma egészében közli Háy és Lovasi A kéz című színművét, a három önálló művészeti intézményből nemrég egyesített Műhelyek pedig az eseményt szervezi.
- Amikor megszületett az ötlet, hogy hívjuk közönségtalálkozóra a kaposvári Csiky Gergely Színházban decemberben bemutatott zenés színjáték szövegíróját és zeneszerzőjét, ugyancsak adta magát, hogy kérjünk fel egy helyi diákszínjátszócsoportot, akik részleteket adnának elő a darabból - mondja a főszerkesztő. - A Katona József Gimnázium színjátszóit jól ismerjük szavalóversenyekről, egyéb rendezvényekről, ezért rájuk esett a választás. "Ez egy akkora kihívás, hogy nem hagyhatjuk ki" - kapták a felkérők válaszul a színjátszók vezetőjétől, Orbán Edittől. A diákok hónapokig próbáltak, és talán a szokásosnál is többet dolgoznak, jobban izgulnak, miután a szerzőpáros is közönségük lesz.
A kéz című beatzenés színházi darabot Háy János saját novelláskötete, A bogyósgyümölcskertész fia alapján írta, a zenét hozzá Lovasi András, Szabó Attila és a Kiscsillag zenekar szerezték. Az alapsztori szerint egy izgalmasabb világra és villanygitárra vágyó falusi srác felkerül Budapestre, aki gimnazistaként zenélni és csajozni szeretne. A felnőtté válás színjátéka ez, a katonás diákok lényegében magukat játszhatják benne: gimiseket, kollégistákat, haverokat.
A szabadtéri beszélgetős, zenés, színházi program csütörtökön, 16 órakor kezdődik a Kerámia Stúdió udvarában (a nézőtér a Munkácsy Mihály utca felől lesz megközelíthető).

Forrás: Petőfi Népe

süti beállítások módosítása