Peller Károly bravúros beugrása Tatabányán

Peller Károlynak lényegében egy délelőtt állt rendelkezésére, hogy a balesetet szenvedett Virágh József helyett beugorjon Jankovits báró szerepébe A régi nyár című operettben.

Április 20-án délután, illetve 21-én délután és este három rendhagyó előadást láthatott a Jászai Mari Színház, Népház közönsége, hiszen A régi nyár című operettben Peller Károly, az előadás rendezője alakította Jankovits báró szerepét.

A színész-rendező elmondása szerint nem volt sok ideje gondolkodni, amikor 20-án reggel egyértelművé vált, hogy Virágh József balesete miatt – akinek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk - biztosan nem tud délután és másnap játszani. A színház vezetésével való egyeztetés után gyorsan dönteni kellett, az ő beugrásával lehet megmenteni a három előadást.

reginyarplakat2

„Azt nem mondom, hogy nem izgultam, de annyira gyorsan történt minden, hogy szinte fel sem fogtam". – meséli Peller Károly. „Mivel én rendeztem az előadást, természetes, hogy minden pillanatát, a színészek minden mozdulatát ismerem. Azt azért persze tudni kell, hogy rendezni egy előadást, aztán játszani, főleg beugrással játszani benne, az nem ugyan az. Kívülről látni, rendezni egy szituációt és megélni ugyan azt színészként, ez azért két dolog. Közvetlen partnerem, a főszerepet játszó Kalocsai Zsuzsa és a többi színészkollega mellett azonban olyan biztonságban érezhettem magamat, ami minden nehézségen átsegített. Köszönöm nekik és valamennyi az előadásban, az előadásért dolgozó kollegának!"

Crespo Rodrigo, a színház igazgatója a pénteki előadáson személyesen, szombaton pedig felvételről jelentette be a közönségnek, hogy A régi nyarat Peller Károly beugrásával fogják látni. A siker pedig nem maradt el. Mind az első, mind a második felvonás duettjét a közönség hangos tetszésnyilvánítása követte, Peller Károlyt pedig nem csak rendezőként, de színészként is megtapsolhatta a tatabányai közönség.

süti beállítások módosítása