A Moltopera az Aranytízben

A Művészetek Palotája után az Aranytízben lép fel a Moltopera társulat.

Hogyan éljünk túl egy ária-estet?

- rendhagyó énekóra felnőtteknek Kayamarral

 

(A Moltopera sajtóközleménye)

 

A Bartók Béla Hangversenyterembe meghívást kapni minden művész életében nagy dicsőség. Azon a zongorán játszani, amin előttünk Barenboim, abban a teremben énekelni, amelyikben nemrég Bryn Terfel és mindezt a művészeti managerek nemzetközi csúcskonferenciáján - több, mint amiről egy kevesebb, mint egy éves operatársulat álmodhat. "Hatalmas megtiszteltetés volt ez a felkérés és igyekeztünk is mindent beleadni. Azért még szokatlan, hogy a mi kedvünkért emelnek ki széksorokat és bővítik ki egy koncertterem színpadát"- mondta Ágoston László társulatigazgató.

 

moltoperamupa2

A Moltopera a Művészetek Palotájában

(Vámosi Katalin, Decsi András, Gradsach Zoltán, Dani Dávid)

 

A Duna-parti koncerthelyszín után ismét Duna-parti koncert következik: április 29-én az Aranytíz Kultúrház (1051, Arany jános utca 10.) Tolnay színpadán láthatjuk a Moltoperát "Hogyan éljünk túl egy ária-estet?" című produkciójukkal. "Ez az előadás egy rendhagyó énekóra felnőtteknek. A opera világához ezernyi rossz berögződés, sztereotípia kötődik, ami miatt egyre kevesebben érzik magukénak a műfajt. Szeretnénk megmutatni, hogy mi (azaz a fellépő Göncz Renáta, Kulcsár Janka, Sipos Marianna, Dani Dávid, és jómagam) mit tartunk érdekesnek benne és mi miért ezt a hivatást választottuk. A célközönségünk is elsősorban az operát még kevésbé ismerő fiatalok, akik kíváncsiak egy jó órányi örömzenélésre - hibáinkat felvállalva, de szerethetően." - folytatta.

 

Az április 29-i koncerten fellép a Moltopera "különleges tagja", a 2011 őszén feltűnt Magyaróvári Viktor (művésznevén Kayamar) is. Hogy hogyan illeszkedik bele az operát megszerettetni vágyó fiatal énekesek koncepciójába egy jazzénekes, egyelőre még rejtély, de ha a társulatigazgató hű akar maradni korábbi nyilatkozataihoz, biztosan fel van adva a lecke.

 

aranytiz

Az előadás plakátja

 

Link: www.moltopera.hu

 

 

süti beállítások módosítása