Cselekményalakítás Mohácsi Istvánnal

Május 5-én, szombaton 9-17 óráig, négy részben, ebédszünettel tart órát Budapesten Mohácsi István a Múzeum utca 7-ben Kossuth Klubban, az 5K Központ termében.

Mohácsi a jelentkezőknek két piciny feladatot ad, illetve a különösen szorgalmas diákoknak előszorgalmi feladatot is javasol. Egy: elolvasni Csiky Gergely: Buborékok című drámáját. Alternatív megoldás: megnézni DVD-n a Nemzeti Színház előadását (r.: Jordán Tamás). Kettő: elolvasni azt a darabot, ami a drámából Kecskeméten lett, a file letölthető az 5K Központ honlapján található cikkből.

iso

Aki még nem látott a Mohácsi-fivérektől előadást, annak ajánlott, hogy inkább nézze meg a darabot Kecskeméten – előadások: április 27. péntek, 28. szombat, 29. vasárnap, illetve május 4. péntek, este 7 óra, Kecskeméti Katona József Színház.

Az eredeti darab olvasása, illetve az átirat olvasása/nézése Mohácsi István szerint igen fontos lesz, mert technikát fog tanítani, nem elméletet, és azt valamin be kell mutatnia. Kis párhuzammal Mohácsi Istvántól: a karate filozófiájáról órákig lehet beszélni, de ha valaki technikát akar tanulni, annak át kell öltöznie és le kell mennie a dojoba. Hát így.

Szorgalmi feladat is van, amit szintén mindenkinek ajánl.

Miután a jelentkező, leendő diák elolvasta az eredeti Buborékokat és MIELŐTT elolvasná vagy megnézné az átiratot, írjon róla pár sort, kiemelve ezeket:

- Tetszett/nem tetszett, és miért? Mi tetszett, mi nem tetszett benne?

- Melyik szálat/szereplőt kéne/lehetne kihúzni vagy megerősíteni? Esetleg az is, hogy hogyan, ha van rá ötlet.

Esetleg az előadás megtekintése után is érdemes írni pár sort arról, hogy 1. mik változtak, 2. miért?

Az első feladat csupán elmélyíti a darabot, otthonosabban lehet mozogni benne, és jobban lehet figyelni a különbségekre. A második feladatnál a lehetséges miért a legfontosabb: szerintetek miért csinálták a Mohácsi-fivérek azt, amit.

Érdemes azt is leírni, hogy mi tetszett az előadásban/az olvasott darabban, és mi nem.

 Az 5K Központ íróiskolásai, valamint JAK-tagok és FISZ-tagok számára a kurzus 50%-os kedvezménnyel látogatható.

Kurzusleírás A kurzus ár: 20.000 Ft + áfa, azaz 25400 Ft
Az 5K Központ kurzusai esetében a részvételi díjat az 5K Központ Kft. CIB Banknál vezetett 10700691-66762614-51100005 számú bankszámlájára várjuk, illetve lehetőség van csekken, vagy személyesen befizetni. Befizetési határidő: 2012. május 3.

süti beállítások módosítása