Létszámcsökkentésre kényszerül Blaskó Balázs

A Színház.hu korábban arról számolt be, hogy bedőlhet az egri Gárdonyi Géza Színház. A hír kapcsán Blaskó Balázs igazgató elmondta: az intézmény  gazdasági részlegét beolvasztják az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményébe (EKVI) és így a színház elveszíti önálló gazdálkodását és létszámcsökkentése is sor kerülhet. Eger most döntött erről.

eger

Eredményes évet zárt Eger 2011-ben, s bár csodák nincsenek, a város országos viszonylatban is a legjobban gazdálkodó önkormányzatok közé tartozik - emelte ki Habis László polgármester a megyeszékhelyi közgyűlés csütörtöki ülésén, a tavalyi zárszámadás tárgyalása során. Kiderült az is: a városnak 2,4 milliárd forinttal több bevétele keletkezett, mint amennyi kiadása volt. Ennek ellenére a város színházainak spórolnia kell.
A grémium tagjai döntöttek a színházak gazdasági szervezetének átalakításáról: a Gárdonyi Géza Színháznál 12,5 státust, 11,5 fő létszámot, a Harlekin Bábszínháznál egy fő státusát zárolja a fenntartó. Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményénél 6 új státus létesül, melyre 6 főt vesz át a Gárdonyi gazdasági hivatalának személyi állományából.

süti beállítások módosítása