A tánc világnapja - Pártay Lilláé és Erdélyi Tiboré az életműdíj

A tánc világnapja alkalmából idén is odaítélték a szakma elismeréseit: életműdíjjal Pártay Lillát, a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas táncművészét, koreográfusát és Erdélyi Tibort, a Vadrózsák Együttes művészeti vezetőjét ismerik el. Az évad legjobb alkotója Fodor Zoltán lett - közölte a Magyar Táncművészek Szövetsége. 

Posztumusz életmű-díjat ítéltek oda L. Merényi Zsuzsának, az Állami Balett Intézet alapító tanárának. A Budapest Táncfesztivál záró estjén, vasárnap gálaműsorral emlékeznek meg a tánc világnapjáról a Fesztiválszínházban. Itt adják át a szakmai elismeréseket. 
A táncoktatásért járó díjat Lovas Pál táncművész, balettmester, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola táncművészeti tagozatának tanára kapja. A tánctudományért díjjal Pálfy Gyula néptánckutatót, A táncművészetért díjjal pedig Hegedűs Sándor esztétát, tánckritikust, illetve, Deák Gyula Leventét, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes igazgatóját, a Romániai Magyar Néptánc Egyesület elnökét ismerik el.
Az évad legjobb pályakezdő táncművésze Dobrovics Réka(Inversedance, Fodor Zoltán Társulat), Leblanc Gergely (Magyar Nemzeti Balett) és Sánta Gergő (Honvéd Együttes)lett.
Az évad legjobb férfi táncművészének Molnár Zsoltot (Pécsi Balett) és Kádár Ignácot (Duna Művészegyüttes), az évad legjobb női táncművészének Gyurmánczi Diánát (Győri Balett) és Hargitai Mariannt (Közép-Európa Táncszínház) szavazták meg. 

süti beállítások módosítása