Tenki Réka: Tovább kell keresnem

A korábban legígéretesebb pályakezdőnek választott, több díjjal kitüntetett Tenki Réka öt év után, az évad végén elhagyja a Katona József Színházat, és a Nemzetibe szerződik. Erről a Magyar Narancs is megkérdezte.

A Magyar Narancs cikkéből:

Tenki Réka arról mesélt a lap újságírójának, Kovács Bálintnak, mindenkinek kívánja, hogy egyszer a Katonába kerüljön, ahol életre szóló szakmai alapokat kap a színész. “Viszont egy idő után rájöttem, hogy mindenkinek meg kell találnia a saját útját, ízlését, mondanivalóját, és az ösztöneim azt súgták, hogy akármennyire is szuper itt minden, tovább kell keresnem, mert valami hiányzik” – magyarázta Tenki Réka a Magyar Narancsnak. Azt is elárulta, hogy idővel nem tudott ugyanúgy teljesíteni, és azt érezte nem kapott elég lehetőséget, de jelnek vette, hogy Alföldi Róbert hívta Éva szerepére a Nemzetibe.

Részlet Az ember tragédiájából

“Igent mondtam, és nem gondolkodtam azon, hogy ott hány fiatal lány van, mert tudom, hogy sok. De azt is tudom, hogy Alföldi hogyan kezel engem, és bízom benne. És pontosan tudja, hogy mit - az ország egyik legjobb színházát - adok fel; tisztáztuk, hogy nem azért jövök el, hogy beálljak a sorba, hanem mert arra van szükségem, hogy kipróbáljam magam: talpon tudok-e maradni ezen a pályán, vagy el kéne mennem valami mást csinálni” – fogalmazott Tenki Réka.

Helen Mirren mondta Az ajtó bemutatóján, hogy sokáig nem értette, miért mondja Szabó István, hogy benne látja azt a szereplőt. És akkor megkapta Szakács Györgyitől azt a cipőt és azt a köntöst, felvette, belenézett a tükörbe, és azt mondta, hogy "most már értem". Néha én is vágyom erre, hogy kapjak egy olyan cipőt, ami úgy meghatározza a járásomat, hogy azonnal azt érezzem: úristen, tudom, mit kell játszani" – árulte el Tenki Réka a Magyar Narancsnak.

süti beállítások módosítása