Készül az Abigél - Gubás Gabival és Németh Kristóffal

Bánfalvy Ági álma valóra vált: több hónapos szereplőválogatást követően a színésznő, producer színpadra viszi Szabó Magda híres művét, az Abigélt, melyben maga is szerepet vállalt. A regény színpadi adaptációját Szikora János rendezi, főbb szerepekben többek között Kiss Ramónát, Gubás Gabit és Németh Kristófot láthatjuk. Szabadtéri bemutató június 8-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon!

banfalvy_agi

Bánfalvy Ági régi álmát váltja valóra Szabó Magda örökzöld művének színpadra állításával. A színész- és rendezőnő producerként kísérte végig a hosszú hónapokon átívelő castingot, amelyen több százan vettek részt, köztük Ági színészképző stúdiójának növendékei, illetve ismert színészek. A végleges szereposztást a legnagyobb, saját közösségi oldalán (https://www.facebook.com/BanfalvyAgi) tette közzé a producer.

Gubás Gabi, aki szintén részt vett a szereplőválogatáson, azt nyilatkozta: „Újdonság volt, hogy szabadúszóként szereplőválogatásra kellett mennem, de elfogadtam a tényt és szinte már sorsszerű, hogy így is megkapom azokat a szerepeket, amelyeket úgyis el kell játszanom. Külön öröm számomra, hogy Szabó Magda művében szerepelhetek, hiszen ha róla van szó, felőlem jöhet bármi, akár gyerekvers vagy színpadi darab, szívesen vállalom. Úgy gondolom, a fiatal korosztállyal feltétlenül meg kell ismertetni a legendás írónő műveit, ezért is várom nagy izgalommal az elkövetkezendő időszakot”- árulta el mosolyogva a Zsuzsanna testvért alakító színésznő.

foszereplok

Németh Kristóf - Gubás Gabi

Németh Kristóf, aki Kuncz Ferenc királyi főhadnagy szerepébe bújik, Abigéllel kapcsolatos emlékeiről mesélt: „Én nem gyerekkoromban, hanem jóval később találkoztam az Abigéllel. A Színművészeti Egyetem után a Kamara Színházba szerződtem, ahol első szerepemet a „Bűntény a Kecskeszigeten” című darabban Szerencsi Éva partnereként játszottam, aki az Abigélben Vitay Georginát alakította. Ez idő alatt sokszor szóba került a könyv és a film, és annak forgatásáról szóló számos történet, így nem volt kérdés, hogy szinte azonnal pótoltam addigi hiányosságomat, elolvastam a lebilincselő könyvet és megnéztem a csodás filmet is”.

Az Abigélt Szikora János rendezi, aki már több regényt is színpadra állított pályája során, továbbá többször dolgozott együtt Bánfalvy Ágival. A  művésznő már nagyon várja a próbaidőszakot, hiszen a darab alapjául szolgáló regény különös világa életének fontos meghatározója.

„Az Abigél olyan örök és közkedvelt alkotás, ami mindent túlél. Az én mesterem Szabó Magda volt. Ő bátorított és inspirált, hogy a színészetből merjek egy kicsit tovább lépni, merjek globálisabban gondolkodni. Nagyon sok mindent köszönhetek neki művészi pályafutásom során" – árulta el a művésznő, akit egy ország zárt szívébe a mű legendás tévéfilmváltozatának Torma Piroskájaként.

abigel

A premierre június 8-án kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Budapesti Nyári Fesztivál egyik legnagyobb attrakciójaként. A bemutatót több állomásos turné követi. A budapesti közönség október 12-től láthatja rendszeresen a darabot az Uránia Filmszínház színháztermében.

Szereposztás és jegyvásárlás itt!

süti beállítások módosítása