Pólus - Film - Színház nyílik

Pólus - Film - Színház néven a Pólus Center mozijában május 4-én új intézmény nyílik, mely kft. formában működik. Népszava információ.

A polusmozi.hu tanúsága szerint az első előadás a Kiutalt szerelem címet viseli, ami a Bástyasétány 74 címmel ismert darab átdolgozása. Május 25-én már a Charley nénje című szintén zenés vígjáték lesz látható a Pólusban. Háda János, művészeti vezető a Népszava megkeresésére elmondta, hogy ősztől rendszeresen akarnak játszani. 6 terem van a moziban, 500, 200, 100 férőhelyesek, ezeket az igényeknek megfelelően fogják használni. A 100 fősben tartanak majd pódium műsorokat, talk-show-kat is. És beavató színház, gyerekeknek szóló program is lesz. A termek sokszor nem kellőképpen kihasználtak, ezért nem okoz majd gondot, hogy a vetítések mellett színház céljára is igénybe veszik őket.

Állami támogatás egyelőre nincs, de Nemes János mozivezetővel együtt, szponzorokat keresnek. Háda, aki a József Attila Színház tagja volt, több kollégájára számít az angyalföldi teátrumból, de például a Budapesti Kamaraszínházból is, igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akik az utcára kerültek. Véleménye szerint ilyenkor nincs rosszabb, mint otthon ülni.

Forrás: Népszava, polusmozi.hu

süti beállítások módosítása