Hazárd keringő Szarvason

A szarvasi Cervinus Teátrum új bemutatóra készül 2012. május 4-én. Victor Haïm: Hazárdkeringő című darabját Dósa Zsuzs és Tomáš Pokorný főszereplésével Varga Viktor rendező viszi színre.

Gergely László felkérésére érkezik haza a Szlovákiában dolgozó és élő győri színész, rendező, aki jelenleg éppen az államvizsgájára készüll a Pozsonyi Színművészeti Egyetemen rendezői szakán. Az előadás másik különlegessége, hogy a férfi főszerepet Tomáš Pokorný fiatal szlovák színész alakítja, aki többek közt a Szlovák Nemzeti Színházban is játszik. A május 4-i bemutató szlovák nyelvű.  A női főszereplő, Dósa Zsuzsa számára - a Győri Nemzeti Színház tagja volt 15 évig, jelenleg a Budapesti Játékszínben, valamint a Szarvasi Cervinus Színházban játszik, és szintén a pozsonyi egyetemen a doktorátusát védi meg idén - nagy kihívás ez az előadás, mivel két nyelven játsza a Nő szerepét. A magyar nyelvű változatban, melynek bemutatója szeptemberben látható, Rubold Ödön lesz a partnere.

A darabról:

A Hazárdkeringő egy különös találkozás élet és halál közt. Egy angyal és egy az élet és a halál közti létben leledző hölgy különös játéka, a tét a mennybe vagy a pokolba jutás. A hagyomány ős idők óta létezik, és a játék életre “halálra” megy. Itt a purgatóriumban dől el minden, úgynevezett tisztítótűz, maga a játék. Különös humorral, jókedvvel, harc a létezés újabb formájáért. Az angyal dönt, az angyal ítél és mindent tud, és mindenért pont jár, vagy pontelvonás. „Legyen Ön is létező!” Az elért pontok száma határozza meg az új útirányt, fel vagy le. A játékszabályok különösek és nehezen értelmezhetőek, ennek érdekében az ember még akkor is hazudik, amikor már a hazugságnak semmi értelme…

IMG_1150fotó: Varga Viktor

Victor Haïm:

HAZÁRDKERINGŐ

Magyar nyelvű változat:

Nő: Dósa Zsuzsa

Angyal: Rubold Ödön

Szlovák nyelvű változat:

Nő: Dósa Zsuzsa

Angyal: Tomáš Pokorný

Magyar nyelvű fordítás: Dósa Zsuzsa

Szlovák nyelvű fordítás: Ľubomír Vajdička

Díszlet: Martini Yvette

Dramaturg: Martin Hodoň

Rendező: Varga Viktor

süti beállítások módosítása