Kolozsváron vendégszerepel a Vígszínház

A budapesti Vígszínház társulata május 8-án és 9-én a Kolozsvári Állami Magyar Színházban vendégszerepel az Eszenyi Enikő rendezte Punk Rock című előadással, valamint a Dömötör András által színpadra állított A pestis című monodrámával.

A Vígszínház társulata két előadással vendégszerepel a kolozsvári magyar színházban: A pestis című, Dömötör András rendezte előadást május 8-án, kedden 20 órától és május 9-én, szerdán 18 órától a Stúdióban, a Punk Rock című, Eszenyi Enikő rendezte előadást május 9-én 20 órától a nagyteremben lehet megtekinteni.

Tucatnyi sors jelenik meg egyetlen színész alakításában Albert Camus A pestis című a világ szinte valamennyi nyelvén megjelent regényének monodráma változatában. A párizsi bemutató után több mint négyszáz előadást megélt a darab magyar változatát Hegedűs D. Géza adja elő.

a_pestis_45Fotók: Szkárossy Zsuzsa

A 2009-ben írt Punk Rock egy olyan témát dolgoz fel, mellyel még nem foglalkoztak magyar színpadon: a fiatalok konfliktusairól és problémáiról beszél, és olyan események megértéseben illetve feldolgozásában segíthet, melyhez hasonló legutóbb például Norvégiában történt. A Punk Rock nem zenés előadás, de a zene mégis fontos eleme a történetnek, hiszen ez az irányzat a fiatalok számára egy életérzés kifejezését és az azonosulás lehetőségét jelenti. Egy angliai középiskolába új diák érkezik: Lilly, aki eddig városról városra, iskoláról iskolára utazott szülei miatt. William, a furcsa, visszahúzódó fiú veszi pártfogásba a kislányt: praktikus tanácsokkal látja el, bevezeti az iskolai életbe, és bemutatja őt barátainak: a vagány Bennettnek, az okostojás Chadwicknek, a szépfiú Nicholasnak, a belevaló Cissynek és a félénk Tányának. Lillynek gyorsan megy a beilleszkedés, talán – William szemszögéből – túl gyorsan is...punk_rock_43

Az iskola falain belül ugyanúgy dúl a szerelmi és hatalmi harc, mint a felnőttek világában. A diákoknak túl gyorsan kell felnőniük: önállóságuk igazából magukra hagyatottság, a védettség, az ártatlanság elvesztése. A magyarországi ősbemutatóban a Vígszínház társulatának fiatal tehetségei játszanak.

süti beállítások módosítása